Santosh Kumar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 september 2021 door Patrick Goede

Christelijke man ondergedoken nadat radicale hindoes hem bewusteloos sloegen

De 35-jarige Santosh Kumar zit al meer dan een maand ondergedoken nadat hij in elkaar werd geslagen door een groep radicale moslims. Buren dreigden hem te doden als hij zijn huis niet afstond en sloegen hem met ijzeren staven. "Hij begon tegen mij te schreeuwen: 'Ben je een christen? Waarom bezoeken christenen jou?'"

Morning Star News vertelt dat Kumar begin augustus in de buurt van zijn huis werd aangevallen. Er was net een oudste uit de kerk langsgeweest en een dronken buurman begon Kumar lastig te vallen. De buurman zei dat het land van de hindoes was. "Hij bedreigde mij met de dood als ik het huis dat ik huurde niet zou afstaan."

Bewusteloos
Kort daarna komen er twee andere mannen op motors aanrijden die Kumar meenemen van de weg af de wildernis in. "Twee personen hielden mij vast, er werd alcohol gedronken en ik werd met ijzeren staven geslagen. Ze duwden mij op de grond en zeiden dat ze mij zouden doden als ik met anderen over Jezus zou praten."

Na een half uur lang klappen te hebben ontvangen valt Kumar bewusteloos neer. Hij wordt in het ziekenhuis 17 dagen lang opgenomen en behandeld voor verwondingen aan zijn hoofd, maag en rug. Hij zit nu ondergedoken op een geheime locatie omdat hij bang is voor een nieuwe aanval.

Aanklacht
Kumar heeft nog wel een aanklacht ingediend tegen de buurman die hij herkende. Toen hij bij de politie aankwam kreeg hij te horen dat deze man ook al een aanklacht tegen hem had ingediend. Voor het seksueel mishandelen van een zwakbegaafde vrouw, iemand die Kumar eerder dat jaar bewusteloos aan de kant van de weg had gevonden. "Zij is als een zus voor mij en ik heb haar vanuit medemenselijkheid geholpen. Die aanklacht is compleet verkeerd. Ik heb haar nooit iets aangedaan", aldus Kumar.

In India bestaat ongeveer 2,5 procent van de mensen uit christenen, terwijl bijna 80 procent Hindoe is. Ook staat het land op plek nummer 10 op de lijst van Open Doors met landen waarin christenen met vervolging te kampen hebben.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen