Tim Keller
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 september 2021 door Redactie

Tim Keller ondergaat zware chemobehandeling en deelt update

Inmiddels lijdt Tim Keller (70) al bijna anderhalf jaar aan alvleesklierkanker. De bekende auteur en voorganger deelt op social media over de voortgang van zijn behandeling. Daarnaast vraagt hij om gebed voor de 'behandelingen, isolatie en covid'. "We verwachten complete genezing alleen uit Gods hand", aldus Keller.

De schrijver van onder andere de bekende boeken het Huwelijk en In alle redelijkheid werd in mei 2020 gediagnostiseerd met alvleesklierkanker (stadium 4). Inmiddels heeft Keller meerdere behandelingen ondergaan, waaronder een operatie en verschillende chemokuren. Hij deelt over de progressie van de ziekte, met daarbij gebedspunten. "In mei ben ik geopereerd, waarna ik een tijdje 'vrij' had van de chemobehandelingen en op vakantie kon met mijn familie", schrijft Keller. "Op 23 augustus bleek uit een scan dat de eerste tumor niet was gegroeid. Er blijkt uit weefselonderzoek dat onder mijn litteken van de operatie een kankergezwel is ontstaan."

Keller ondergaat opnieuw zware chemo. "Wat de toekomst brenge moge, ik weet het niet. Bid dat ik jaren en geen maanden meer over heb en dat de chemotherapie effectief zal blijven. Hoe dan ook, zijn we klaar voor wat God voor mij voor ogen heeft. We zijn geestelijk klaar voor een eventueel afscheid", schrijft Keller op Facebook. Keller doet specifiek een gebedsverzoek voor hem en zijn vrouw. Hij is dankbaar voor al het gebed. "Bid voor ons terwijl we ons door de behandelingen heen navigeren, terwijl we te maken hebben met isolatie en tijden van corona." 

Eerder deelde Keller ook gebedsverzoeken in gesprek over zijn ziekte en behandeling. "Bid alstublieft dat ik in staat zal zijn om aan mijn onderwijs- en andere verplichtingen te voldoen, en dat de bijwerkingen van de behandelingen minimaal zullen zijn, terwijl de medicatie effectief zal zijn tegen de kanker. Bid dat we met vreugde de race zullen lopen die God voor ons heeft uitgezet", aldus Keller.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Van harte Gods genezende zegen toegewenst, lieve, hooggewaardeerde broeder. Sterkte, licht en leven. 'Omdat u kostbaar bent in Mijn ogen en hooggeschat en Ik u liefheb (....) Vrees niet, want Ik ben met u.' (Jes.43:4,5)