Jos city Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 september 2021 door Redactie

36 Nigeriaanse christenen vermoord door moslimextremisten: jongste slachtoffer meisje van 4

Bij een aanval door Fulani-herders op een voornamelijk christelijke gemeenschap in het Nigeriaanse Jos kwamen minstens 33 christenen om het leven. Zij werden in hun slaap doodgeschoten of kwamen om in de grote brand die werd gesticht in de nacht van 24 op 25 augustus. De aanval volgde nog geen twee weken op de moord op drie christelijke studenten in dezelfde regio na een aanval van lokale moslims, meldt Morning Star News.

"De overlevenden hebben dringend eten en tijdelijk onderdak nodig", aldus lokale woordvoerder Bitrus Pada. Buurtbewoner Jeremiah Bulus is geschokt door de gewelddadige aanval van de Fulani-herders. Hij geeft aan dat de meeste christenen werden doodgeschoten in hun slaap rond 10 uur 's avonds. Het jongste slachtoffer is een meisje van 4 jaar oud, het oudste slachtoffer was 75 jaar oud. "Lijken zijn naar het mortuarium gebracht", aldus Bulus. "We doen ons best om lichamen te vinden in de resten van verbrande huizen. De situatie is verschrikkelijk."

Bij een eerdere aanval in Jos op 15 augustus kwamen tevens drie christenen om het leven. Het gaat om christelijke studenten van de lokale universiteit die naar verluidt werden overvallen door lokale moslims. De jonge gelovige Doris Birtus Danboyi (20) werd vermoord onderweg naar huis van de kerk, geeft haar oom aan. Volgens een andere nabestaande, Saje Daniel Dalyop, had Bitrus een grote positieve invloed op haar omgeving. "Ze is een martelaar. Ons verlies is winst voor de hemel. Jezus blijft de hoogste Heer", aldus Dalyop.

Christenen in Nigeria hebben het zwaar te verduren door de verschillende groepen radicale moslims die door het land trekken zoals Boko Haram, Islamitische Staat in West-Afrika (ISWAP) en de Fulani-herders. Ondanks dat bijna de helft van de bevolking van het land christelijk is, neemt de islamisering en het geweld tegen christenen toe. Het land staat op plek 9 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Iedere moordpartij is er een teveel. Het is de islam die voor dit geweld medeaansprakelijk is zolang zij zich niet nadrukkelijk distantieert. Niet protesteren dat christenen uit haat vermoord worden laat onze onverschilligheid zien. Met het brute geweld, straffeloos gepleegd, in naam van Allah op onschuldigen, laat het ware gezicht zien van de islam. De tijd is rijp om de rouwklacht van de slachtoffers van die islamitische benden overal te doen horen.