LHBTI vlag Wales
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 september 2021 door Redactie

Wales overweegt verbod homogenezingstherapie: ligt christenvervolging op de loer?

Zorgt het verbieden van 'homogenezingstherapie' voor christenvervolging? Wales bracht recent een rapport uit over het bevorderen van gelijkheid van LHBTI'ers, meldt Christian Today. In dit rapport staat dat de regering van Wales homogenezingstherapie wil verbieden. Tegelijkertijd houdt Wales rekening met religieuze vrijheden van kerkelijk leiders en pastoraal werkers.

Volgens de regering van Wales zou een wettelijk verbod van de therapie voor christenen die hun homoseksuele gevoelens als onwenselijk zien christelijke leiders in gevaar brengen. "Een voorstel om homogenezingstherapie te verbieden, kan religieuze vrijheden beperken en geloofsleiders blootstellen aan vervolging", staat in het verslag van de regering van Wales. Ondanks dat de regering van Wales zich bewust is van de religieuze vrijheid en de gevaren voor christelijke leiders bij het doorvoeren van de wetgeving, blijven ze bij hun standpunt. "Hoe dan ook, onze positie in het debat is duidelijk: welke poging dan ook om iemands persoonlijke, seksuele oriëntatie of genderidentiteit te veranderen door 'genezingstherapie' is verkeerd en onacceptabel", luidt het standpunt in het verslag.

Christelijke belangenbehartiger Christian Concern stelt dat gedwongen en schadelijke therapie al verboden is in het Verenigd Koninkrijk. Een nieuwe wetgeving die zich specifiek richt op het verbieden van 'homogenezingstherapie' zou volgens de organisatie grote effecten kunnen hebben voor vrijwillige therapie, pastorale hulp en gebed. "We waarschuwen voor christenvervolging sinds deze plannen ter sprake kwamen. Het verbod zou christelijke hulporganisaties, leiders en voorgangers het hardste raken", aldus Christian Concern voorzitter Andrea Williams.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De achtergrond van het willen verbieden van zgn. homogenezingstherapie (een volkomen foute en misleidende term) is het misverstand dat er bij genderdysforie en homofilie sprake zou zijn van identiteit. Zo wordt het voorgesteld, maar er is sprake van een vorm van gebrokenheid die niet bij een mens hoort, maar een gevolg is van de zondeval. En mag iemand daar niet van verlost worden? Dan is er m.i. pas echt sprake van onderdrukking!