Chinese christenen voeren gesprekken via WeChat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 september 2021 door Open Doors

China zet christenen voet dwars door blokkade populaire app

China blokkeert de populaire app ‘WeChat’ en treft daarmee allerlei social mediagebruikers waaronder kerken. WeChat is een van de grootste onafhankelijke social media apps ter wereld voor berichten, online betalingen, en snelle uitwisseling van audio- en videobestanden.

Veel Chinese kerken gebruiken WeChat voor hun dagelijkse gebedsmoment, christelijke muziek en het verspreiden van kerkdiensten. Christenen in China gebruiken de chat-rooms ook om gesprekken te voeren over christelijke thema’s. Enkele maanden geleden zijn de Chinese autoriteiten begonnen om christelijke WeChat-accounts met veel elektronisch verkeer te blokkeren in een poging om meer grip te krijgen op de groei van de kerk. Chinese gelovigen voelen zich door de lockdown extra gedupeerd nu deze ‘lifeline’ hun ontnomen wordt.  

Onderdrukking 
De voormalig religiegezant van de VS, Sam Brownback, sprak vorige week naar aanleiding van de situatie in Afghanistan al zijn grote bezorgdheid uit over China. “Ik denk dat we China scherp in de gaten moet houden, want het is de toekomst van religieuze onderdrukking. In wat ze de Oeigoeren aandoen, wat ze de huiskerk-christenen aandoen, wat ze de Tibetaanse boeddhisten hebben aangedaan. Zo zal religieuze onderdrukking er over de hele wereld uitzien als China meer invloed krijgt. We moeten nu de confrontatie aangaan, voordat deze aanpak op meer plaatsen in de wereld komt, met behulp van deze Chinese technieken.”


Christenvervolging
- Cubaanse pastor al maanden vast vanwege deelname aan vreedzaam protest
- Inval bij christelijke muziekschool in China: ruim honderd studenten en stafleden opgepakt
- Oegandese christen door islamitische broer aangevallen met kapmes
- Waar zijn de Iraakse christenen gebleven?
- Nieuwe wet in Iran leidt tot eerste veroordelingen van christenen
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen