Winterkleding
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 september 2021 door Mensenkinderen

Kijk eens naar mijn schoenen…

David laat zijn schoenen zien. Het is het enige paar dat hij heeft, maar de zolen zijn helemaal versleten. Wij zouden deze schoenen al lang hebben weggegooid. Maar David moet er nog op blijven lopen, want zijn moeder heeft geen geld om nieuwe te kopen.

Hoe moet dat nu als het winter wordt, de wegen modderig zijn en de grond bevroren? Als hij geen nieuwe schoenen krijgt kan hij niet naar school.

Schoenen en warme kleding zijn geen luxe
Wanneer het straks in de winter weer bitterkoud wordt in Armenië en Moldavië, dan is David niet het enige kind dat nieuwe schoenen nodig heeft. En niet alleen nieuwe schoenen, maar veel kinderen hebben ook behoefte aan warme kleding; een warme trui, sokken en een winterjas. Want om in de ijzige kou warm te blijven, dragen kinderen uit arme gezinnen zoveel mogelijk kleren over elkaar heen. Hun ouders zouden hen dolgraag warme kleren en schoenen geven, maar ze hebben het geld er niet voor.

Om niet ziek te worden gaan veel kinderen in de koude wintermaanden wekenlang niet naar school.

Dat willen we voorkomen. Daarom, voordat de winter begint, wil Mensenkinderen meer dan 2000 van deze straatarme kinderen warme kleding en schoenen geven. Dan kunnen zij naar school, ook wanneer het sneeuwt en het koud is.

Voor € 40,- kunnen we deze kinderen warm in de kleren steken en lekkere warme winterschoenen geven.

Bovenstaand verhaal is aangeleverd door Mensenkinderen. Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheus 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië en Moldavië en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen