Kroonbede
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 september 2021 door Redactie

Gebed voor politici en bestuurders in voorbereiding op Prinsjesdag

Het is alweer bijna Prinsjesdag! Een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek, omdat het kabinet op die dag de beleidsplannen voor het komende jaar bekend maakt.

Dit betekent dat het ook weer tijd is voor de Kroonbede, een initiatief van Haagse kerken om te bidden voor politici en bestuurders op landelijk, provinciaal en lokaal niveau. 'Dit doen wij vanuit een betrokken houding en vanuit de overtuiging dat Gods wijsheid en kracht onmisbaar zijn bij het uitoefenen van verantwoordelijke publieke functies', stellen de initiatiefnemers. 'Wij willen God via gebed vragen om Zijn zegen voor ons land en voor de wereld.'

De Kroonbede wordt georganiseerd door een comité dat bestaat uit vertegenwoordigers uit diverse Haagse kerken. 'Als comité maken we ons zorgen om deaarde die zucht onder klimaatverandering. De afgelopen maanden zijn we heel dichtbij, en heel ver weg, bepaald bij de verschrikkelijke gevolgen hiervan. Er komen meer stortregens, zwaardere stormen of juist lange drogere en hete perioden. We zien nu al hoe dit hele gebieden onbewoonbaar maakt, en leidt tot tekorten aan drinkwater of voedsel.

Het recente IPCC-rapport legt ondubbelzinnigde relatie tussen klimaatverandering en ons menselijk handelen. Wij mensen hebben de verantwoordelijkheid naar onze Schepper én naar elkaar om goed voor de aarde te zorgen. De overheid staat, zeker in tijden van onzekerheid, continu voor enorme dilemma’s. Juist nu is het van belang om onze overheiden volksvertegenwoordiging wijsheid en kracht toe te bidden.

Dit jaar wordt de Kroonbede op dinsdagavond 14 september georganiseerd in de Waalse Kerk, Noordeinde 25, midden in Dan Haag, tussen de gebouwen van de overheid. De samenkomst begint om 20:00 uur, registratie is niet nodig. Sprekers tijdens deze kroonbede zijn Pieter Grinwis - sinds kort lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie - en dr. Arjan Plaisier - voormalig scriba van de Protestantse Kerk Nederland, nu predikant van de Protestantste Gemeente Amersfoort. Voorgangers uit verschillende Haagse kerken verzorgende dienst van gebeden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen