Stabat Mater Dolorosa
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 september 2021 door Redactie

Concert rond Maria Magdalena op haar gedenkdag in Utrechtse Pieterskerk

Woensdag 15 september is de Gedenkdag van de Zeven smarten van Maria, de originele bestemming van de sequens Stabat Mater Dolorosa van Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736).

Speciaal voor deze dag stelde Gerben Budding, artistiek leider van Ensemble Piacevole een programma samen om uit te voeren in de Utrechtse Pieterskerk. De Pieterskerk is gewijde grond, een eeuwenoude kerk uit de late middeleeuwen, waar ooit deze gedenkdagen plaats vonden.

Het Stabat Mater van Pergolesi wordt gezongen door de twee jonge veelbelovende talenten Nanette Mans (sopraan) en Sophia Faltas (alt). Ze worden begeleid door top-musici uit de Oude-Muziekwereld: Barbara Erdner, Laura Brüggen, Imke Jansen, Elske Tinbergen en Robin de Zeeuw.

Het dubbelkwartet zal daarnaast een onbekende passie zingen, passend bij deze dag van Onze-lieve-vrouw-van smarten: de Johannes Passion van Leonhard Lechner (1553-1606) en nog een nieuwe compositie van Daan Manneke (1939) Maria Magdalena, waarvan het madrigaal een toonzetting is van het gedicht ‘Maria Magdalena’ van Gerrit Achterberg.

De artistieke leiding is in handen van Gerben Budding, zanger, cantor, vesperorganist van de Domkerk en stadsorganist van de Gouda.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen