Elbert Pogosjan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 september 2021 door Hour of Power

Elbert Pogosjan begreep dat de Bijbel de waarheid was na bestuderen Koran

Elbert Pogosjan verbleef van zijn 8e tot zijn 19e levensjaar in verschillende AZC’s hier in Nederland. Hij vluchtte met zijn gezin uit Armenië waar hij “alles had” en leerde naar eigen zeggen om goed met oncomfortabele situaties om te gaan. “Op een gegeven moment was er geen concrete slaapplek in het AZC voor ons aangewezen en moesten we op de grond van de Pauluskerk in Rotterdam slapen”, herinnert Pogosjan zich bij Hour of Power.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Inmiddels gaat het de 30-jarige architect voor de wind met zijn eigen bedrijf maar Elbert is echt gevormd door zijn jeugd in asielzoekerscentra. “In totaal zijn we iets van 15 keer verhuisd. Je ziet het als kind ook als een avontuur en heel veel momenten waar je plezier uit kunt halen, daar haal je dan ook plezier uit. Het heeft zijn moeilijke kanten maar het heeft ook wel iets mooi omdat je met heel verschillende mensen opgroeit. Het was echt een multiculturele opvoeding. De moeilijk momenten hebben mij gevormd, je bent gewend om je te bevinden in een oncomfortabele situatie en dat heeft denk ik heel veel voordelen. Als je dan op de grond moet slapen ga je daar geen punt van maken.”

Waarheid
Door allerlei invloeden van buitenaf besluit Elbert als christen de islam te gaan bestuderen. “Het ging vaak over het geloof in de AZC’s en op je 15e, 16e begin je je af te vragen wat waar is en wat niet waar is. Als je niet weet wat de waarheid is, wat is dan het nut van het leven? Toen ik de koran ging bestuderen stond daar dat ik in de Bijbel kon lezen of wat er in de koran gezegd werd, waarheid is. Toen heeft God zich kenbaar gemaakt en ben ik er in mijn zoektocht overtuigd van geraakt dat Jezus de waarheid is. Een paar jaar later heb ik mij dan ook laten dopen.”

Psalm 27
Vroeger was hij bang in het donker maar Elbert wilde zijn angsten op een gegeven moment graag overwinnen. “Ik heb mezelf uitgedaagd en dan ging ik heel laat op de avond in het park lopen zonder licht en dan citeerde ik psalm 27. Daar staat dat God jouw licht en jouw redder is. Dat gaf bemoediging, ik was wel bang maar ik sprak uit dat de Heer mij beschermde. Dan gebeurt er iets met je. De angst verdwijnt. Daarom is dat één van mijn favoriete bijbelverzen. Ook als ik mijn verhaal moet vertellen voor veel mensen heb ik dan geen angst omdat ik weet dat God met mij is.”

Rust
Pogosjan heeft tot slot ook nog een boodschap voor de mensen thuis. “Ieder mens wil ik oproepen om stil te staan en na te denken over waar dit leven om gaat. Daar kun je mij ook persoonlijk voor benaderen en vragen over stellen via social media als je dat wilt. Denk na over de vraag: ‘Waarom besta ik?’. De grootste les die ik geleerd heb is dat het niet om mij draait. Dat geeft mij ook een beetje rust. Dat je anderen op de eerste plek zet en anderen een goed deel wilt gunnen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen