Amerikaanse President Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 september 2021 door Redactie

President Biden: "Ik geloof niet dat leven ontstaat vanaf moment van conceptie"

De Amerikaanse president Biden stelt in een persconferentie dat hij niet gelooft dat leven ontstaat op het moment van conceptie. "Ik ben het niet eens met mensen die stellen dat het leven begint vanaf het moment van conceptie, maar respecteer het wel", aldus Biden. De uitspraak is in strijd met imago als 'toegewijde katholiek', meldt Faithwire.

De uitspraak komt uit een persconferentie over de nieuwe pro-lifewetgeving in Texas. Afgelopen week ging daar de heartbeat law in, die abortus verbiedt zodra de hartslag van het ongeboren kindje hoorbaar is. "Ik respecteer mensen die geloven dat leven begint op het moment van conceptie. Daar ben ik het niet mee eens, maar ik geloof het wel. Ik zal geen inbreuk maken op deze persoonlijke mening."

Met zijn woorden ondermijnt Biden de officiële doctrine van de Rooms-Katholieke kerk. "Het menselijk leven moet worden gerespecteerd en beschermd vanaf het moment van conceptie", staat in de RKK-doctrine. "Vanaf het moment van het ontstaan van het menselijk leven, moeten de mensenrechten van een persoon worden beschermd. Dit geldt ook voor de meest kwetsbare vormen van leven", stelt de Catechismus. Hierbij wordt uit Jeremia 1 vers 5 geciteerd: "Voordat Ik u in de moederschoot vormde, heb Ik u gekend; voordat u uit de baarmoeder naar buiten kwam, heb Ik u geheiligd."

Bekijk de uitspraak van Biden in de onderstaande video.


Abortus
- Satanische beweging opent aanval op strenge abortuswet Texas
- SGP'er Willeke Hoogendoorn bij NPO Radio 1 over abortus: "Leven vanaf het prilste begin het beschermen waard"
- Wet aangenomen in Texas: Abortus verboden zodra baby hartslag heeft
- CDA-Kamerlid spreekt zich uit tegen "buitengewoon trieste wetgeving" rond abortus
- CIP op het Binnenhof: "Ik denk dat bedenktijd bij abortus altijd goed is"
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Denk dat Biden het zelfbeschikkingsrecht als allerhoogste norm heeft, zoals in de liberale wereld het adagium is. Ons "aller" Kaag, zit op dezelfde lijn, samen met een schare van diverse pluimage, maar op dit punt zijn ze allemaal recht in de leer.
P
Mijns inziens begint het leven bij de eerste de beste celdeling. Alles wat dat blokkeert of wegneemt is zonde, want het uiteindelijke doel wordt daarmee gemist. In feite bevat een enkele zaadcel of een eitje ook al leven, maar de natuur breekt dat bij niet gebruiken zelf al af.
K
Het is volkomen legitiem en geaccepteerd dat we middels anticonceptie gemiddeld niet meer dan twee kinderen wensen te krijgen. Daar zijn allerlei redenen voor. De tijd van (christelijke) gezinnen met 13 kinderen is voorbij. Het moment van anticonceptie en bevruchting ligt echter wel heel dicht bij elkaar, terwijl de redenen waarom we wel of geen kinderen (meer) willen veel verder daar vanaf staan. Begrijp me goed, ik ben geen voorstander van abortus, maar ik vind de redeneringen van tegenstanders wel een beetje hypocriet en weinig empathisch.
Toon meer reacties (6)