Paralympiër
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 september 2021 door Patrick Goede

Paralympiër Jessica Long verovert maar liefst 29 medailles: "Mijn identiteit is in Christus"

Op haar twaalfde debuteerde Jessica Long al op de Paralympische Spelen in Griekenland als zwemster. Ze won direct goud en werd daarmee de jongste paralympiër die dat voor elkaar kreeg. Inmiddels is ze 29 en heeft ze maar liefst 29 olympische medailles in haar bezit. Toch zijn al die sportieve prestaties niet het belangrijkste voor haar volgens Evangelical Focus. "Ik herinner mij dat ik vijf gouden medailles had gewonnen maar mij toch leeg voelde", zei Long in 2013 na de Spelen in Groot-Britannië. 

Nadat ze in 2013 alles bereikt had wat ze wilde bereiken en zich nog steeds niet voldaan voelde begon Long een bijbelstudiegroep voor vrouwen. "Er kwam een moment waarop ik mij volledig aan God wilde overgeven en niet slechts een deel van mij", aldus Long.

Ze vervolgt: "Nu vind ik mijn identiteit in Christus, ik voel zoveel dankbaarheid richting God voor alles wat Hij mij gegeven heeft. Ik hoop dat ik dat laat zien met mijn karakter en alles wat ik in het zwembad doe. Ik weet dat ik het niet zonder God kan en van Hem afhankelijk ben."

Long werd geboren in Rusland en geadopteerd door Amerikaanse ouders als 13 maanden oude baby. Toen ze anderhalf was kwam er een bijzondere aandoening bij haar aan het licht. Haar benen moesten geamputeerd worden en er waren 25 operaties nodig om haar benen geschikt te maken voor protheses.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen