United Universalist kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 september 2021 door Redactie

25 Texaanse kerken vormen coalitie tegen nieuwe pro-life wet: "We vertrouwen vrouwen"

Een coalitie van 25 kerken in Texas spreekt zich uit tegen een nieuwe pro-lifewetgeving van de Amerikaanse staat. Reproductive Freedom Congregations (RFC) staat voor het doorbreken van taboes op het gebied van voortplanting, inclusief abortus, meldt Christian Headlines.

De coalitie van kerken is tegen de nieuwe Texaanse 'heartbeat law' en voor het verder legaliseren van abortusrechten in Texas. De heartbeat law is een wet die stelt dat er geen abortus mag worden gepleegd, wanneer er een hartslag hoorbaar is bij een echo. Kerken van de RFC zijn tegen de pro-life wetgeving en geven aan dat ze voor vrijheden van de vrouw zijn en geen enkel oordeel vellen over de keuzes die zij maken op het gebied van voortplanting, gezinsplanning, anti-conceptie en abortus.

De initiatiefnemers moedigen andere kerken aan zich ook aan te sluiten. RFC staat voor de drie volgende principes:

  • "We vertrouwen en respecteren vrouwen."
  • "We beloven dat mensen die naar onze gemeente komen vrij zijn van alle stigmatisering, schaamte en oordeel op het gebied van hun beslissingen op het gebied van voortplanting, inclusief abortus."
  • "We geloven dat er toegang moet zijn tot betaalbare vormen van gezinsplanning. Dit zien wij als moreel en sociaal verantwoord."

De meeste RFC kerken horen bij de Unitarian Universalist kerkstroming. Dit is een vrijzinnige religieuze beweging waar de nadruk ligt op humanisme en persoonlijke spiritualiteit. Daarnaast sloot een aantal protestantse kerken aan bij het initiatief en eveneens een Amerikaanse baptistengemeente van een christelijke universiteit in Austin.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen