Peter Vlaming - CBN News
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 september 2021 door Redactie

Christelijke docent in hoger beroep na ontslag voor verkeerd aanspreken transgender

Een Amerikaanse docent gaat in hoger beroep in een zaak tegen zijn voormalige werkgever West Point High School. De voormalige Frans-docent werd in 2018 ontslagen nadat hij voornaamwoorden voor een transgender student 'verkeerd gebruikte'. Er volgde een slepende rechtszaak die binnenkort wordt behandeld door het Circuit Court, meldt CBN News. "Er zal weerstand volgen wanneer je voor God leeft", reageert Vlaming.

De voormalige Frans-docent wordt bijgestaan door Tyson Langhofer van christelijke belangenbehartiger Alliance Defending Freedom (ADF). Vlaming wilde volgens Langhofer geen onrust veroorzaken en ging altijd respectvol om met zijn leerlingen, ongeacht hun achtergrond, seksualiteit of genderidentiteit. "Hij probeerde voornaamwoorden te ontwijken en gebruikte de gekozen mannelijke naam van de leerling", aldus Langhofer. "Hij ging tot het uiterste om zijn leerlingen te respecteren. Het ging er nooit om wat Peter wel of niet heeft gezegd, het gaat om de school die een bepaalde visie eist van haar werknemers, zonder rekening te houden met hun vrijheden als inwoners van Virginia."

De christelijke docent staat er niet alleen voor. Ongeveer 150 leerlingen van West Point High School getuigen van hun steun voor Vlaming in een protest. Daarnaast werd er al ruim 59.000 dollar opgehaald voor de vader van drie om de rechtszaak te kunnen bekostigen. Binnenkort wordt de zaak behandeld door het Circuit Court. Wanneer Vlaming deze rechtszaak verliest kan hij nog één keer in hoger beroep en een aanvraag doen bij het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Vlaming geeft aan kracht te putten uit het geloof in dit slepende juridische proces. "Ik kwam op een punt dat ik een keuze moest maken voor God. Die keuze zou me wat kosten. Dat is wat gebeurt als je groeit in geloof. Het is een kans om de Heer te laten zien: Hier ben ik, Heer. Ik kies voor U. Ja, ik vertrouw op U", aldus Vlaming.

Bekijk het nieuwsitem over het ontslag en de rechtszaak van Vlaming in de onderstaande video.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De genderidioterie gaat maar door, en dat er zelfs rechtszaken over moeten worden gevoerd om mensen aan te klagen. Als aardse rechters zo ziek (zullen) zijn dat ze wat recht is, krom gaan noemen, dan mogen wij weten dat wij als christenen een hemelse Rechter hebben, die werkelijk recht spreekt door Zich te houden aan Zijn scheppingsorde die tot heil van alle mensen is gegeven.
J
Mooi en wijs gesproken, heer Guijt.

satan valt bewust aan door deze transgenderdwang.

Onze God en Schepper wil mensen bewaren voor allerlei leed en verkeerde identiteit.Het aantal zelfmoorden onder transgenders ligt hoog.
Toon meer antwoorden (3)