Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 september 2021 door Redactie

Ds. A. Hoekman losgemaakt van CGK Alphen aan de Rijn

Verdrietig nieuw uit Alphen aan de Rijn. Ds. A. Hoekman is namelijk losgemaakt van de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) in die plaats. Dat meldt De Wekker, het officiële landelijke blad van de CGK.

Een reden voor het losmaken van de predikant van zijn gemeente wordt niet genoemd. Wel stelt classis ’s-Gravenhage het besluit met pijn en verdriet te hebben genomen. Ds. A. Hoekman was sinds 2015 predikant van de gemeente in Alphen aan den Rijn. Daarvoor diende hij Rotterdam-Kralingen.

Soms ontstaat er in een kerkelijke gemeente, door de meest uiteenlopende redenen, een onwerkbare situatie tussen predikant en kerk. In dat geval kan de classis besluiten om een predikant los te maken van zijn gemeente. De predikant hoeft de gemeente niet langer te dienen. Ds. Hoekman is nog wel beroepbaar voor andere kerken binnen de CGK.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Ik geloof dat er op vele plaatsen een onwerkbare situatie is ontstaan tussen de Herder en de kerk.

Probleem ligt veelal bij de kerk.
F
Ik denk t wel en t is hier in Alphen vd 2 de keer. Dan denk je waar ligt dat aan ? Kan toch niet iedere keer aan een predikant liggen??
F
Je leest t tegenwoordig nog al vaak in allerlei kerkverbanden. Ik persoonlijk vind het heel verdrietig. Veelal niet tot Gods Eer!