Willeke hoogendoorn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 september 2021 door Redactie

SGP'er Willeke Hoogendoorn bij NPO Radio 1 over abortus: "Leven vanaf het prilste begin het beschermen waard"

De afgelopen week was er ook in Nederland veel discussie over de nieuwe strengere abortuswetgeving in de Amerikaanse staat Texas. In het radioprogramma Dit is de Dag op NPO Radio 1 sprak Willeke Hoogendoorn namens SGP-jongeren over het onderwerp.

Dat Hoogendoorn in de studio was om over het onderwerp te spreken, was sowieso een unicum. Voor zover bekend was het de eerste keer dat een vrouw namens de SGP publiekelijk optreedt en zich uitspreekt over een politiek onderwerp. Hoogendoorn is sinds april dit jaar bestuurslid bij de jongerenorganisatie van de SGP.

Tijdens het gesprek kwam onder meer naar voren dat uit recent onderzoek is gebleken dat er onder jongeren conservatiever wordt gedacht over onder meer abortus. ”Dat vind ik zelf heel hoopvol”, reageert Hoogendoorn. ”Dat we opnieuw ter discussie stellen of dit wenselijk is, we moeten opkomen voor ongeboren leven.”

Hoogendoorn is dan ook duidelijk over haar mening: "Wat mij betreft zijn er geen abortussen meer. Ik vind het leven van het prilste begin tot de natuurlijke dood het beschermen waard. Ik denk dat het heel goed is dat we de discussie gaan voeren over de vraag wanneer we van leven spreken. Voor mij is dat vanaf het prilste begin. Ik vind dat ieder mens, ook het ongeboren leven, recht op bescherming heeft."

Het meest opvallende aan de nieuwe wet in Texas is dat mensen die hulp bieden bij een illegale abortus een flinke boete moeten betalen. Niet aan de autoriteiten, maar aan degene die ze heeft aangegeven. Daar staat Hoogendoorn niet achter: "Die verklikkersbonus lijkt me geen wenselijke manier om abortus tegen te gaan." 

Beluister hier het hele gesprek. 


Abortus
- Satanische beweging opent aanval op strenge abortuswet Texas
- Wet aangenomen in Texas: Abortus verboden zodra baby hartslag heeft
- CDA-Kamerlid spreekt zich uit tegen "buitengewoon trieste wetgeving" rond abortus
- CIP op het Binnenhof: "Ik denk dat bedenktijd bij abortus altijd goed is"
- Gert-Jan Segers: "Laat wat we zeggen over abortus doordrongen zijn van naastenliefde"
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen