Tijs van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 september 2021 door Redactie

Tijs van den Brink reageert op uitspraken Rutger Castricum: "Iedereen mag journalistiek bedrijven, behalve gelovigen"

Tijs van den Brink heeft vol ongeloof gereageerd op de uitspraak van presentator en journalist Rutger Castricum dat Van den Brink eigenlijk geen presentator van talkshow Op1 zou mogen zijn vanwege zijn geloof: ”Als je er even over nadenkt, is het best eng.”

Rutger Castricum, presentator en journalist bij PowNed, stelde eerder moeite te hebben met het feit dat Tijs van den Brink presentator bij Op1 is. ”Dat is omdat hij daar met een missie zit. Hij zit daar voor zijn geloof. Die heeft een andere agenda. Ik wil daar iemand hebben die in een hele vrije rol zit en wat vrijer denkt”, stelde hij op NPO Radio 1.

Tijs van den Brink zelf kon het niet laten om in zijn column in Visie te reageren op de uitspraken van Castricum: ’Ik vermoed dat hij me ervan verdenkt dat ik stiekem probeer mensen te bekeren of zo. Ik geloof niet dat ik in de 28 jaar dat ik journalist ben ooit gasten heb bekeerd. Ik zou niet weten hoe dat moet. Ik zou het best willen, Nederland zou natuurlijk enorm opknappen als iedereen hetzelfde denkt als ik, maar hoe moet dat?’

De EO-presentator legt vervolgens uit dat zijn geloof een overtuiging is en dat hij juist vanuit die overtuiging vragen stelt: ’Als je even erover nadenkt, is het best eng: iedereen mag journalistiek bedrijven van Castricum, behalve gelovigen. Die hebben een dubbele agenda, die willen iets stiekems.’

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dan zeg ook ik iets onzinnigs:

‘Iedereen mag journalistiek bedrijven, behalve mensen die een bepaalde maatschappelijke of politieke ideologie aanhangen.’ Het maakt dan niks uit of het een liberale, een fascistische, een socialistische of een communistische ideologie betreft. Want het zijn allemaal mensen met een innerlijke missie, die ons voor hun visie proberen te winnen. Laat Rutger Castricum, presentator en journalist bij PowNed, maar eens duidelijk uitspreken wat zijn verborgen drijfveer is, of is hij kleurloos?

W
Het zijn de kleine wegbereidertjes voor de antichrist die spoedig zich gaat presenteren op het wereldtoneel.

Die lastige dwarsliggende christenen moeten op allerlei wijzen aan de kant geschoven worden.

Hetzij linksom, hetzij rechtsom.

Maar, Gode zij dank, onze redding-onze Redder is nabij.

Heft uw hoofd omhoog zegt psalm 3 want uw redding is nabij.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (7)