huwelijksproblemen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 september 2021 door Jeffrey Schipper

'Mijn vrouw heeft overspel gepleegd en wil onze relatie verbreken'

"Na ons trouwen zijn wij samen naar de kerk gegaan, meestal maar één per zondag. Toen de coronacrisis uitbrak zag zij een goede reden om helemaal niet meer naar de kerk te gaan. In een paar maanden tijd zijn wij vrijwel volledig van God afgekeerd. Echter, nu heeft mijn vrouw overspel gepleegd. Zij wil de relatie verbreken omdat zij de liefde voor mij kwijt is. Heeft u tips en Bijbelteksten die wij samen kunnen lezen? En tips voor een gebed naar God? Ik hoop dat u mij kan helpen", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

Voormalig ouderling C. A. Hoekman spreekt in zijn antwoord van "een heel verdrietig verhaal". "Vanuit je verhaal moet ik concluderen dat het geloof niet echt inhoud gaf aan jullie relatie, niet vóór jullie huwelijk, maar ook niet in jullie huwelijk. Nooit samen gebeden, zeg je zelf. En dan gebeurt het, je vrouw pleegt overspel. Ik zeg het met een aarzeling, maar toch zeg ik het: wat nooit een geestelijke eenheid was, is nu ook lichamelijk van elkaar gescheiden. Wat God samengevoegd heeft, hebben jullie gescheiden. Het verbond tussen jullie en met God is verbroken.

Ik zeg dat allemaal niet om zout in de wonde te wrijven, verre van dat. Het is diep en diep triest en verdrietig. Ik zeg het om jullie samen te doen beseffen dat jullie terug moeten naar het begin, waar het fout ging, al vóór jullie huwelijk. Dat zal het startpunt moeten zijn van de hulpverlening die jullie samen moeten ingaan. Een levensgroot probleem duikt dan echter op. Jullie zijn niet alleen in een paar maanden tijd volledig van God afgekeerd, maar ondertussen ook uit elkaar, van elkaar afgekeerd. Je vrouw heeft overspel gepleegd en ze wil de relatie verbreken omdat ze de liefde voor jou kwijt is. Met als gevolg dat ze, tijdelijk, elders woont.

Weer zeg ik met nadruk, hoe ga je samen verder? Ik ben blij dat ik lees dat jij graag alles weer goed wilt hebben. Maar wil je vrouw dat ook? Ik denk dat een voorzichtig contact van jouw kant een begin moet zijn. Bellen of een briefje schrijven is een mogelijkheid. Stel je dan heel bescheiden op. Ga niet, in de eerste plaats, jouw verlangens naar herstel uitvoerig uit de doeken doen. Besef dat je alles hebt verspeeld en dat samen door mogen gaan een extra en onverdiende zegen is. (...) Ik hoop en bid dat het zover komt dat jullie samen de berijmde Psalm 86:3 en 6 in het gebed voor de heilige God mogen bidden. Vol verwondering dat God wilde helen wat wij kapot hebben gemaakt."

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen