Grace Chapel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2021 door Patrick Goede

Vrouw springt tijdens kerkdienst podium op om frustraties te uiten over kerkconflict

Transities in megakerken waarbij een voorganger en oprichter van de kerk zijn stokje overgeeft aan een nieuwe generatie verlopen niet altijd even soepel. Dat bewijst ook de Grace Chapel Church in Tennessee. De vrouw van voormalig voorganger Steve Berger sprong daar het podium op om de kerk te vertellen dat ze 'gecanceld' werden door de nieuwe voorgangers en oudstenraad. De livestream legde het gênante tafereel vast.

De opvolger van pastor en oprichter Steve Berger, Rob Rogers, excuseerde zich meerdere malen aan de gemeente nadat Sarah Berger de microfoon had gegrepen. Hij bood zelfs zijn ontslag aan. Sarah had zich beklaagd over het gegeven dat haar man zich niet mocht uitspreken over de situatie en werd neergezet als een christelijke extremist. "Heb ik na 26 jaar enige autoriteit hier?" Herhaalt ze meerdere keren voordat ze het podium opspringt en haar beklag doet. Om haar heen zitten nog mensen op hun knieën omdat het moment voor 'belijdenissen' tijdens de dienst was aangebroken. 

Acht maanden geleden besloot oud-pastor Steve Berger zich uit te spreken over de bestorming van het Capitool. Hij beweerde dat Antifa de aanval had ingezet maar moest zich daar later voor verontschuldigen en trad korte tijd daarna af. De oudstenraad heeft zich na het publieke incident opnieuw achter de nieuwe pastor Rob Rogers geschaard. "We zijn bedroefd en beschaamd. We veroordelen de uitbarsting van vandaag waarbij sommige personen repectloze aantijgingen richting pastor Rob Rogers hebben geuit."

Steve en Sarah Berger hebben zich nu uit de oudenstenraad teruggetrokken en zullen de kerk niet langer bezoeken. Toch schaart Steve zich achter het optreden van zijn vrouw. "Ik sta achter mijn vrouw die dapper in actie kwam tegen leugens van het leiderschapsteam", vertelt hij in een statement op Facebook

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het lijkt mij ook heel gênant, ik wil de video ook niet zien. Maar soms komen zaken die in het verborgene spelen wel aan het licht in het openbaar.