Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 september 2021 door Redactie

Pakistaanse christen klaagt werkgever aan voor misbruik: rechtszaak herhaaldelijk uitgesteld

Schoonmaakster Salima Rani Bibi (50) geeft aan dat haar moslimwerkgever Ajmal Khan Dukki haar kleding van haar aftrok en betastte in het bijzijn van collega's. De Pakistaanse christen uit Punjab had de moslimwerkgever al meerdere keren afgewezen, toen hij haar probeerde te dwingen tot seksuele handelingen. De moeder van zes dochters heeft een rechtszaak aangespanning tegen Dukki, meldt Morning Star News.

Bibi geeft aan dat ze herhaaldelijk werd lastiggevallen door Dukki. De christenvrouw werd niet alleen fysiek, maar ook met woorden belaagd door haar werkgever. Volgens de christelijke vrouw waren er andere christelijke collega's bij aanwezig. Uit angst bleven zij stil. Bibi diende een klacht in tegen haar werkgever. Advocaat Aasi vertelt over de situatie: "Haar salaris werd ingehouden om haar in zijn macht te krijgen. Daarnaast werd gedreigd met de ontvoering van haar (minderjarige) dochters."

Bibi stapte naar de rechter, maar de rechtszaak werd in augustus meerdere keren uitgesteld. Dukki dreigt Bibi aan te klagen voor godslastering als zij de rechtszaak voortzet. De hoorzitting staat nu gepland op 3 september 2021. "We zijn benieuwd naar de uitslag van de zitting. Als het weer wordt uitgesteld zijn we bereid om te protesteren en in hongerstaking te gaan", aldus advocaat Aasi.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Moeilijk verhaal als je christelijke broeders hun mond houden; hoe ga je het bewijzen?

Misschien dat er een barmhartige samaritaan is; het gebeurt wel meer dat redding onverwacht en ongedacht uit moslimhoek komt. laten we bidden dat de broers toch gaan getuigen; en dat deze vrouw een christelijk getuigenis zal zijn. De hoop is er op een goede afloop; er is nog eerlijke rechtspraak in Pakistan.