Abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2021 door Redactie

Strenge abortuswet Texas deze week ingevoerd: "Maken er werk van kinderen te redden"

Sinds deze week is de abortuswet in de Amerikaanse staat Texas nog verder aangescherpt. Vanaf het moment dat er sprake is van een kloppend hartje, is het verboden om de zwangerschap af te breken. Ook hulp en ondersteuning bij een illegale abortus is strafbaar.

De straf die op het helpen bij een illegale abortus staat, is controversieel. Degenen die zich hier schuldig aan maken, moeten namelijk een premie van 10.000 dollar betalen aan de persoon die hen voor dat vergrijp heeft aangegeven. Het gaat daarbij niet alleen om medici die bij de abortus zelf helpen, maar ook de mensen die bijvoorbeeld financieel bijspringen voor de abortus of de vrouw naar een kliniek rijden.

De nieuwe wet stuit op veel weerstand. Binnenkort zal het Amerikaanse Hooggerechtshof een uitspraak doen over dergelijke strenge abortuswetten en de verwachting was dat men Texas zou dwingen te wachten met het invoeren van de wet totdat er een uitspraak lag. Dat gebeurde ook bij vele andere staten. Dat is echter niet gebeurd, waardoor de wet deze week in is gegaan.

Greg Abbott, de Republikeinse gouverneur van Texas, stelde eerder bij de ondertekening maar wat blij te zijn met deze nieuwe wet: ”Onze Schepper zegende ons met het recht op leven maar toch worden er elk jaar miljoenen kinderen vermoord door abortus. In Texas maken we er werk van om die kinderen te redden.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dat veel staten binnen en buiten VS mogen volgen.

Het liberalisme/egocentrisme is veel te ver doorgeschoten.

Een flinke correctie is welkom.