lege kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2021 door Redactie

Australische kerkleiders tegen verplicht coronapaspoort: "Alleen Jezus beslist over samenkomsten"

Ongeveer 2.500 kerkelijkleiders uit Australië protesteren tegen een verplicht coronapaspoort met een brief aan de premier. Het verplichte vaccinatiebewijs is volgens hen niet eerlijk en zorgt voor medische discriminatie, meldt de Christian Post. "We vinden het onacceptabel dat mensen geweigerd kunnen worden bij kerken op basis van hun medische keuzes", aldus de tegenstanders in de brief.

De kerkelijk leiders zijn afkomstig uit verschillende kerkstromingen in Australië. De schrijvers geven aan dat ze niet per se tegen het vaccin zijn, maar wel tegen het uitsluiten van mensen die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren. De Australische premier steunt het voorstel om het vaccinatiebewijs verplicht te stellen voor bepaalde instanties. Overheidsgebouwen en bedrijven kunnen zelf beslissen of zij het paspoort verplichten voor het binnengaan van hun gebouwen.

Kerkelijk leiders willen voorkomen dat kerken zich noodgedwongen voelen om ongevaccineerden uit te sluiten van de dienst. "Alleen onze lieve Heer, Jezus Christus, heeft de autoriteit om iets te zeggen over onze samenkomsten. Er staat duidelijk in de Bijbel dat we niemand moeten uitsluiten van de samenkomsten, niet op basis van ras, maar dus ook niet op basis van medische keuzes. We hebben de plicht om het evangelie beschikbaar te stellen en te verkondigen aan iedereen", aldus de brief.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is van de zotte dat je alleen "gezond" bij Jezus mag komen, om het maar eens kort door de bocht te formuleren.
G
Lees dit dan maar eens. mei van dit jaar. https://www.trouw.nl/religie-filosofie/pkn-suggereert-aparte-diensten-voor-gevaccineerden~b2b00b1e/Is maar een idee zeggen ze!!

Gekkenwerk. Een tweedeling in je gemeente. Zou er in de hemel Ook een aparte ruimte zijn voor niet en wel revaccineerden? Hoe verzinnen ze het.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)