Cody Gakpo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

01 september 2021 door Redactie

Gelovige Cody Gakpo speelt vanavond met Nederland tegen Noorwegen: "Ik ga graag naar de kerk"

Cody Gakpo blinkt wekelijks uit bij PSV en staat vanavond tijdens de kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Noorwegen waarschijnlijk in de basis. Zijn geloof in God is voor de aanvaller ontzettend belangrijk, zo vertelde hij eerder deze maand in een interview met Helden Magazine.

Hij vertelde desgevraagd dat hij zoveel mogelijk tijd besteedt aan zijn geloof: ”Ik probeer iedere dag de Bijbel te lezen, bid iedere dag, ga graag naar kerk en lees veel boeken over het geloof. Iedereen heeft er een eigen interpretatie van, ik vind het interessant om daarover te lezen. Ik lees nu een boek dat ik heb gekregen van Denzel Dumfries (collega-voetballer, red.), Bidden is geloven."

Gakpo vertelt ook met teamgenoten bij zowel PSV als het Nederlands Elftal veel over het geloof te spreken. Hij noemt daarbij de namen van Jordan Teze, Armando Obispo, Noni Madueke, Donyell Malen en Memphis Depay: ”Over hoe we passages uit de Bijbel interpreteren die situaties uit het leven omschrijven. Dat delen we met elkaar.”

Maar het blijft niet alleen bij erover spreken. De aanvaller probeert er ook daadwerkelijk iets mee te doen in zijn leven: ”Het is voor mij heel duidelijk: je moet de mensen om je heen proberen te helpen. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. Onder meer door middel van stamceldonatie. Gezondheid is het belangrijkste in het leven. Als je andere mensen kunt helpen en misschien zelfs redden, dan word je daar toch zelf ook blij van?

Lees het hele artikel in Helden Magazine.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Prachtig als voetballers voor hun geloof in Christus uit komen. Er zijn opmerkelijk veel voetballers die dat doen. Prijs God. Bid voor ze dat ze staande blijven in het geloof in een hele moeilijke wereld, dat ze een voorbeeld mogen zijn voor anderen en er getuigenis mag uitgaan.