LA
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2021 door Patrick Goede

Californië en Los Angeles betalen kerk van John McArthur allebei 400.000 dollar voor 'coronaban'

De Grace Community Church van baptist John McArthur krijgt een schadevergoeding van zowel de staat Californië als het stadsdistrict van Los Angeles voor het verbieden van samenkomsten tot februari van dit jaar. Dat heeft de Los Angeles County Board of Supervisors unaniem besloten. In totaal ontvangt de kerk dus 800.000 dollar meldt Religion News.

Deze overeenkomst volgt na de uitspraak van het hooggerechtshof afgelopen februari. Toen bleek dat Californië de samenkomsten van de kerk niet mocht verbieden, het stadsdistrict van Los Angeles paste daarop zijn strikte coronabeleid aan. 

"Nadat het gerechtshof besloot dat sommige restricties niet voor plekken van aanbidding gelden is dit het meest passende en verantwoordelijke wat we kunnen doen", laat het Los Angeles district weten. "We hebben ons best gedaan om iedereen te beschermen en bedanken de religieuze organisaties voor hun voortdurende samenwerking met ons om de hele gemeenschap veilig en beschermd te houden tegen het coronavirus."

Afgelopen zondag liet pastor John McArthur nog weten eind vorig jaar besmet te zijn geraakt met het virus, net als zijn vrouw. "Patricia en ik hebben allebei ons aandeel Covid-19 gehad, zo'n anderhalve week waren we er zoet mee." McArthur meldde daarnaast dat er een golf van het coronavirus door de gemeente was getrokken begin dit jaar waarbij velen ziek waren geworden.

Het geld gaat naar de Thomas Moore Society die de kerk bijstond in het juridische proces. "Niets gaat naar onszelf behalve de bevestiging dat de Heer ons bewaard en beschermd heeft door dit alles heen."

De voorganger vertelde zijn gemeenteleden verder dat er uit een bepaald onderzoek was gebleken dat je beter het coronavirus kon doormaken dan gevaccineerd worden, dat laatste zou je minder weerstand laten opbouwen tegen herbesmettingen.

Het Centrum for Disease Control and Prevention deelde echter begin augustus een onderzoek waaruit blijkt dat je door vaccinatie juist beter beschermd zou moeten zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Prachtige bestemming krijgt de geldsom en de reden daarbij is ook mooi.Ook zo waar wat de pastor -zelf ex-coronapatiënt- zegt over weerstand en vaccinatie.Ik zou willen dat hier ook meer van die dappere voorgangers zouden komen. Vol vertrouwen op God en niet op een manipulerende overheid of op de overdreven geprezen wetenschap.
De voorganger vertelde zijn gemeenteleden verder dat er uit een bepaald onderzoek was gebleken dat je beter het coronavirus kon doormaken dan gevaccineerd worden, dat laatste zou je minder weerstand laten opbouwen tegen herbesmettingen.Het Centrum for Disease Control and Prevention deelde echter begin augustus een onderzoek waaruit blijkt dat je door vaccinatie juist beter beschermd zou moeten zijn.

Jannita, Wat wil je horen……
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (1)