klimaatprotest kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2021 door Redactie

14 Anglicaanse christenen gearresteerd na klimaatprotest in kathedraal

Na de eucharistieviering in de St Pauls Cathedral in hartje Londen werd er geprotesteerd door christelijke klimaatactivisten. De Anglicaanse activisten protesteren tegen het de financiële beslissingen van hun eigen kerk op het gebied van fossiele brandstoffen. Alle veertien aanwezige demonstranten werden gearresteerd, meldt Christian Today. "Geen geloof in fossiele brandstoffen", stond er op het grote spandoek van de christenen.

De christenen zijn tegen het investeren van de Anglicaanse kerk in fossiele brandstoffen. Volgens hen past dat niet bij de rol die de kerk in zou moeten vullen op het gebied van zorgdragen voor de aarde, ofwel rentmeesterschap. "De kerk investeert terecht niet in tabak, maar investeert wel degelijk nog in fossiele brandstoffen", aldus demonstrant predikant Tim Hewes. "De mensen die hierover gaan binnen de Anglicaanse kerk geloven ten onrechte dat het investeren in fossiele brandstoffen ervoor zal zorgen dat deze almachtige bedrijven een meer klimaatvriendelijk beleid zullen nastreven in de toekomst."

In eerste instantie probeerden de demonstranten hun punt aan te kaarten bij de raad van financiën van de Anglicaanse kerk. Toen ze hier geen gehoor vonden, besloten de christenen het heft in eigen hand te nemen en te protesteren. De kathedraal waar het protest plaatsvond schakelde de Londense politie in die het onaangekondigde protest beëindigde.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen