Best Life College in Utrecht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2021 door Best Life College

Persoonlijke Bijbelschool in Utrecht vertelt na vijf jaar: het werkt!

Best Life Church is vijf jaar geleden gestart met een fulltime Bijbelschool. De Bijbelschool helpt studenten om een geestelijke basis te leggen binnen één of twee semesters. Best Life College start op 6 september met haar 6e seizoen en verwacht een bijzonder jaar gezien alle aanmeldingen (meer dan 30!) en positieve reacties van studenten. Er is een ruim studieaanbod met drie afstudeerrichtingen waaruit de studenten kunnen kiezen, namelijk uit de Worship, Ministry en Creative Track.

Best Life College
Best Life Church is een moderne kerk in Utrecht waar veel jongeren de bloei van hun leven ervaren. Veel van hen komen omdat ze op zoek zijn naar Gods plan voor hun leven. Ze hebben behoefte aan ondersteuning bij de ontwikkeling van persoonlijke talenten en gaven. Best Life Church voorziet in deze behoefte door een Bijbelschool te bieden waar studenten van september tot juni groeien. Door Bijbelkennis direct in de praktijk te brengen, groeien studenten in snel tempo uit tot leiders in de kerk, onder de persoonlijke begeleiding waar Best Life College bekend om staat. Twee derde van de afgestudeerde studenten functioneren als leiders in hun gemeente. De Jacobuskerk, waar normaal gesproken elke zondag vijf diensten zijn, is een gerenoveerd gebouw dat naast gemeente Best Life Church alle ruimte biedt aan de studenten van deze snelgroeiende Bijbelschool.

Persoonlijke begeleiding
Best Life College profileert zich door de persoonlijke begeleiding en coaching van haar studenten. Naast het vaste docententeam van Best Life Church staan gastdocenten uit binnen- en buitenland voor de studenten klaar, zoals evangelist Jan Zijlstra, leiderschapscoach Michael Murphy (voorzitter van Australië’s grootste Bijbelschool, Alphacrucis) en stafleden van Hillsong Europe. Naast theoretische vorming is er ook veel ruimte voor de ontwikkeling van praktische vaardigheden. Studenten hebben een coach voor de geestelijke gewoonten die ze willen ontwikkelen. De trackleiders zijn er voor de persoonlijke gesprekken over de lesstof en de stagebeleiders bewaken hun aandeel in het teamwork. Bovendien ziet College erop toe dat elke student een kringleider heeft die betrokken is.

Discipelschap
Waarom zoveel nadruk op persoonlijke begeleiding? Best Life College gelooft in discipelschap. Discipelschap is het recept dat Jezus meegaf bij de Grote Opdracht om alle mensen alles wat Hij onderwees mee te geven. Discipelschap maakt het mogelijk om een community te zijn met een groot scala mensen. Jezus ging het gesprek aan met de meest uiteenlopende mensen. De vrucht daarvan gaat tot op vandaag door en resulteert in een inclusieve gemeenschap waarin Jezus’ leerlingen levensveranderingen doorgeven aan hun omgeving. Zo leert ieder Jezus zelf kennen en zo leert ieder elkaar accepteren in fellowship met Hem. Bovendien: het werkt pas optimaal als ieder zelf de levensveranderende woorden van Jezus toepast op een hoogstpersoonlijke manier. Het is heel aantrekkelijk om te zien hoe levens tot bloei komen met dit recept van Jezus Zelf. De studenten hebben elk jaar een enorm positief effect op hun omgeving, vertelt Ilona Nagtegaal. Het Final Event dat ze samen produceren voor hun vrienden, kennissen en familie is om die reden elk jaar weer een feest.

Studenten die de opleiding hebben gevolgd zijn zeer enthousiast:
‘Best Life College is een confronterende reis die het basisonderwijs van Jezus nog dieper in jou legt.’ - Miryam
‘Door Best Life College heb ik God beter leren kennen, heb ik Zijn stem beter leren verstaan en Zijn plan voor mijn leven mogen ontdekken.’ - Pim
‘Best Life College is uitdagend en brengt je naar het next level in je relatie met God.’ - Denise

Keuze uit drie ‘Tracks’: Ministry, Worship en Creative Track

Ministry Track
Bij de Ministry Track leer je Gods goedheid uit te delen in woord en daad aan mensen van jouw generatie. Jouw leven is misschien wel de enige Bijbel die veel mensen zullen lezen. Daarom leer je investeren in karakterontwikkeling, levensstijl en een strategie om Gods overwinning in jouw leven te gaan vieren elke dag. Het doel van deze track is dat je anderen leert dienen, door hen te helpen om op Gods bestemming voor hun leven terecht te gaan komen. Dit doe je door je eigen relatie met God te ontwikkelen, een gezond geestelijk leven te leiden met vrucht, geestelijke gaven te gebruiken en te groeien in een navolgbaar leiderschap.

Worship Track
De Worship Track traint studenten in een levensstijl van aanbidding en helpt hen om hun muzikale kwaliteiten te ontwikkelen zodat ze met nieuwe skills en tools deel kunnen nemen aan muziekteams of deze kunnen leiden. De track is in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes en vindt plaats onder begeleiding van docenten afgestudeerd aan het conservatorium. Hiernaast kunnen studenten ook privélessen nemen. Best Life Church beschikt over een eigen muziekstudio en heeft inmiddels haar eerste eigen album ‘DARE Worship’ uitgegeven.

Creative Track
Sinds 2018 is Best Life College ook een Creative Track gestart. We vinden het belangrijk om studenten te leren hoe ze met hun creativiteit God kunnen aanbidden. Tijdens deze Track ontdekken de studenten hun creatieve talenten en leren ze deze verder te ontwikkelen. Dit is een unicum in Nederland, geen enkele Bijbelschool biedt een dergelijke Track aan. Best Life Church kan deze richting aanbieden omdat zij ervaring heeft met allerlei creatieve uitingen zoals productie van tv-programma’s, video’s, worshipalbums, grote events, bruiloften, foto-shoots, podiumproducties en nog veel meer.

Ontdek meer over Best Life College op www.bestlifecollege.nl. Het seizoen 2021-2022 begint op maandag 6 september. Inschrijven voor de Bijbelschool kan via het inschrijfformulier op de website. Mocht je interesse hebben dan kun je voor al je vragen contact opnemen door een mailtje te sturen naar info@bestlifecollege.nl of te bellen naar +31634050518.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen