Kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2021 door Patrick Goede

Kerk in Amerika draait de boel om: 100 dollar voor elke aanwezige familie

Leden van de Oak Hills Church in San Antonio, Texas, wisten niet wat ze meemaakten afgelopen zondag. De kerk waar onder andere de bekende auteur Max Lucado deel van uit maakt besloot om de rollen een keer om te draaien bij de collecte. "We zeggen altijd we geven niet aan de kerk maar we geven door de kerk. En vrienden ik wil dat je weet dat jij de kerk bent. Je kent noden die wij niet kennen en bereikt mensen die wij niet bereiken", zei pastor Travis Eades volgens de Christian Post

De kerk gaf 762 enveloppen weg met daarin 100 dollar. Er komen er nog 60 bij omdat er meer familie's als verwacht aanwezig waren. Eades droeg de familie's op om te bidden over hoe ze het geld konden gaan besteden. "Het gaat niet om het geld. Het gaat om de roeping op ons leven en dat we nemen wat we hebben om het te gebruiken daar waar we leven, werken, leren en spelen", zei Eades verder.

"Als je noden hebt dan is dit geld voor jou. Maar als je die niet hebt mag je dit geld weer doorgeven aan iemand en diegene zegenen, iemand waar jij alleen van weet", aldus Eades. Volgens hem waren de giften aan de gemeente een reflectie van "radicale guldheid", een Bijbels principe dat hij ook bij de vroege kerk had gezien. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen