lege kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2021 door Redactie

Amerikaanse voorganger dient ontslag in na beschuldiging verdoezelen misbruik

Voorganger Paul Kingsbury uit Illinois dient zijn ontslag in, na beschuldigingen van het verdoezelen van seksueel misbruik door een jeugdleider. Er zijn meerdere meldingen gedaan van seksueel misbruik in North Love Baptist Church, meldt de Christian Post. Het ontslag komt in de aanloop naar de rechtszaak die op 1 september start.

Kingsbury dient zijn ontslag in na het boven water komen van een incident uit 2004 tot 2006. Een vrouwelijk gemeentelid geeft aan seksueel misbruikt te zijn door een jeugdleider uit de gemeente in Illinois toen ze vijftien tot zeventien jaar oud was. Ze vertelt dat het misbruik 'ongepaste aanraking, strelen, masturbatie, grijpen en andere seksuele daden' omvatte. Daarnaast was er sprake van fysiek en mentaal misbruik en intimidatie. Volgens de vrouw wisten de voorganger en andere leiders uit de kerk af van het misbruik. Toch bleef de jeugdleider werkzaam in de kerk. In totaal dienden meer dan twintig vrouwen een aanklacht in voor seksueel misbruik binnen North Love Baptist Church, de bijbehorende school van de kerk en andere bedieningen van de gemeente in de regio. Het rechterlijk proces wordt op 1 september gestart.

Het is op dit moment onbekend waarom Kingsbury precies besloot de gemeente te verlaten. Volgens de slachtoffers wist hij van jarenlang misbruik van tieners door een jeugdleider af. Hij had geprobeerd het intern op te lossen, voor het misbruik gerapporteerd werd bij de politie. Ron Haese vervangt tijdelijk Kingsbury in North Love Baptist Church. "Hij heeft niets gedaan wat hem ongeschikt zou maken als voorganger", aldus Haese. "We zoeken op dit moment uit hoe alles precies in elkaar steekt. Geef ons alstublieft de tijd om de zaken uit te zoeken en heb geduld als we de waarheid zoeken in Christus", aldus Haese in een gesprek op de radio over het ontslag van Kingsbury.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen