Moslimpredikant
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2021 door Patrick Goede

Imam opgepakt in Indonesië voor blasfemie omdat hij Bijbel "fictief en fout" noemde

In Indonesië is een imam opgepakt vanwege blasfemie tegenover de God van de christenen. De moslimpredikant noemde de Bijbel een fictief boek in één van zijn preken. De politie arresteerde Muhammad Yahya Waloni thuis, de imam werd in 2006 moslim maar was daarvoor protestant. 

Afgelopen april werd er door een anonieme burgerrechtenbeweging melding gemaakt van de blasfemie. De minister van Indonesië riep onlangs op om mensen te vervolgen die haat verspreiden en zich schuldig maken aan godslastering. "Iedereen is gelijk voor de wet. Iedereen moet daarom gelijk behandeld worden als het gaat om het verspreiden van haat en blasfemie."

De arrestatie van de imam is opmerkelijk omdat het land voor het grootste gedeelte uit moslims bestaat. Toch klagen veel christenen volgens de Christian Post nog steeds over een ongelijke behandeling van christenen en moslims als het om blasfemie gaat. Drie dagen voor de arrestatie van Muhammed Yahya Waloni werd een bekeerde christen opgepakt voor YouTube-video's waarin hij zei dat de profeet Mohammed werd omgeven door duivels en leugenaars.

Indonesië staat 47e op de Ranglijst Christenvervolging die jaarlijks door Open Doors wordt uitgebracht. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen