vluchtelingen Afghanistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2021 door Redactie

Harskamp laat zich van goede kant zien: inzamelingsacties voor Afghaanse vluchtelingen

Na de uit de hand gelopen protesten in Harskamp tegen de komst van 800 Afghaanse vluchtelingen struikelde iedereen in de pers en op social media over elkaar om de rellen te koppelen aan het christelijk karakter van het dorp. Gelukkig laten christenen in Harskamp zich nu van hun beste kant zien.

Er zijn inmiddels namelijk verschillende acties op touw gezet om de Afghaanse vluchtelingen te helpen en ervoor te zorgen dat ze zich welkom zullen voelen. SGP Ede, de gemeente waaronder het dorp valt, liet eerder al weten dat deze gebeurtenissen ”een mooie kans is om naastenliefde daadwerkelijk in de praktijk te brengen”. En dat is inderdaad wat er gebeurt. In de diverse kerken werd er afgelopen zondag gebeden voor de Afghaanse vluchtelingen en werd er opgeroepen om ze te helpen.

Op praktische manier zijn daarvoor al diverse acties op touw gezet. Het gaat daarbij in eerste instantie vooral om het inzamelen van hulpgoederen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kleding. Er is inmiddels behoorlijk veel kleding opgehaald. Waar de kleding in eerste instantie werd gesorteerd en verpakt op Legerplaats Harskamp, gebeurt dat nu in een zaal van de Hervormde Kerk. De kerk heeft deze zaal daarvoor gratis beschikbaar gesteld. Vanaf vandaag wordt de kleding verdeeld over de vluchtelingen die deze nodig hebben. Ook zijn er telefoonopladers ingezameld omdat daar veel vraag naar is.

Inmiddels zijn er ook enkele pogingen gedaan om in contact te komen met de vluchtelingen die inmiddels zijn geherbergd in het dorp.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen