Nigeriaanse christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2021 door Redactie

Golf van terreur gaat door Nigeriaanse provincie Kaduna: 36 christenen vermoord in augustus

In de Nigeriaanse deelstaat Kaduna zijn 36 christenen om het leven gebracht door de radicale Fulani-stam bij verschillende aanvallen in de maand augustus. Zo kwamen er bij een aanval in het dorp Doh 17 christenen om het leven bij een aanval op 28 augustus, meldt Morning Star News. "O God, sta op en vecht voor uw kinderen", reageert lokale christen Patience Bilyock.

Het dorp Doh is in diepe rouw om het verlies van de broeders en zusters na de aanval van de moslimextremisten. "We hebben nog nooit zo'n grote golf van terreur door ons land zien gaan", aldus voorganger en anglicaanse bisschop Jacob Kwashi. Hij stelt dat de regering niet opkomt tegen het geweld van de herdersstam. "De Fulani-herders vernietigen huizen, vermoorden mensen en verwoesten akkers. Als we onszelf proberen te verdedigen, keert de politie tegen ons. Wat voor rechtspraak is dat?"

"Fulani-herders hebben drie christenen uit onze gemeenschap vermoord en vijf andere christenen verwond. Het regende en iedereen was naar huis gegaan om te slapen. Op het moment van de aanval vluchtten we noodgedwongen de bosjes in, in de regen", aldus buurtbewoner Judith David over een aanval op het Nigeriaanse dorp Machun op 26 augustus.

Zo zijn er nog meer verhalen van getroffen christenen uit Nigeria op Morning Star News. Het land staat op plek negen op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. "Vijf christenen zijn gedood tijdens een aanval vroeg in de ochtend op 15 augustus door de Fulani-herders", reageert Polycarp Bala uit het dorp Madamai. "We zijn het zat dat er dagelijks zo veel bloed vergoten wordt", aldus John Audu uit Chikun County, waar in Buruku vijf christenen werden afgeslacht en in Udawa nog drie gelovigen werder vermoord door de Fulani, volgens de locals.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wie op die wandaden van de islam niet reageert kan zich later nooit verontschuldigen door te zeggen ik wist het niet.

Gemakkelijke doelwit zijn onbewapende slachtoffers ,veelal christenen, voor de moordenaars die geïnspireerd door de leer uit de Koran en roepen Allah akbar.

( Allah is groot).

Elke moord in naam van Allah is een aanklacht tegen de Islam.