Mirjam Bikker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2021 door Redactie

ChristenUnie bezorgd over vaccinatiedrang en stelt Kamervragen

De ChristenUnie staat voor vrije keuze bij vaccinatie en stelt vragen bij het voornemen van autobedrijf Leaseplan. Dit berichtte vanmorgen dat alleen volledig gevaccineerden toegang krijgen tot kantoor. ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker vindt dat in strijd met de grondrechten en maakt zich zorgen over deze vaccinatiedrang. Daarom stelt ze schriftelijke vragen aan de ministers Hugo de Jonge (VWS) en Kajsa Ollongren (Grondrechten).

Mirjam Bikker (ChristenUnie): “Het besluit over vaccinatie moeten mensen in alle vrijheid kunnen nemen, dat is een groot goed. De vaccins helpen enorm tegen ziekenhuis- en IC-opname. Dat blijkt uit alle cijfers. Maar vaccinatie moet altijd een vrije keuze zijn, zonder dwang of drang. Met het bericht dat bedrijven alleen gevaccineerden welkom heten op kantoor komt die keuzevrijheid in het geding en dat vind ik heel zorgelijk. Nederland heeft een vanouds een hoge vaccinatiegraad en bereidheid. Niet door dwang en drang, maar juist door mensen te informeren en ze een eigen afweging te laten maken. Dit soort acties van bedrijven draagt daar niet aan bij en kan slechte invloed hebben op het draagvlak voor vaccinatie en de vaccinatiebereidheid.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als je gevaccineerd bent dan ben je toch beschermd ? Waarom dan zoveel druk op niet gevaccineerden ? Je mag kennelijk geen andere mening hebben !

Niet gevaccineerden hebben ook een argument waarom men het niet wil.

We leven toch in een land waar men nog al voor een vrije meningsuiting is toch?M
Amen. Harm zo is het.
G
Eerst meewerken aan alle maatregelen en nu bezorgd? De cu moet zich diep schamen. U hebt meegewerkt aan tirannie en tweedeling in de maatschappij.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)