Virgil van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

03 september 2021 door Patrick Goede

Dankbare voetballer Virgil van Dijk deelt na zware periode Bijbelteksten

Voetballer Virgil van Dijk heeft er alweer een paar wedstrijden in de Engelse voetbalcompetitie opzitten en speelde deze week ook weer voor het Nederlands Elftal. 285 dagen lang stond hij aan de kant vanwege een kruisbandblessure. Hij deelde eind vorige maand een stukje uit een Bijbels dagboek op Twitter met daarbij de tekst "Thankful". 

Virgil van Dijk is een christen en deelt vaak op zijn social mediakanalen mee dat hij dankbaar is voor alle zegeningen die hij mag ontvangen. Ook na de lange tijd van langs de kant moeten staan met een blessure is hij dus dankbaar dat hij weer aan het voetballen toekomt.

Het stukje uit het dagboek dat hij deelt op Twitter gaat gepaard met twee mooie Bijbelteksten:

"Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en zij kennen Mij, zoals Ik de Vader ken en Hij Mij kent. Ik geef mijn leven voor mijn schapen." (Johannes 10:14-15)

"Maar voor de goede mensen is het pad niet steil en ruw! God geeft hun geen ruw en verraderlijk pad, maar effent de weg voor hen." (Jesaja 26:7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Opvallend: Vooral donkere spelers hebben een christelijke achtergrond. Van Dijk, Depay, Gakpo...Misschien moeten wij, blanke Hollandse kaaskoppen, dat eens even op ons in laten werken.
B
Het heeft allemaal met keuzes te maken, denk ik. Je kan als kind in een gelovig gezin zijn opgegroeid, maar uiteindelijk bepaalt jijzelf wat je ermee doet. Vergeet niet dat hier vaak ook biddende ouders achter staan.
W
Een dijk van een voetballer die oprecht zijn goede Herder dankt.

Zullen we biddend zijn supporter zijn ?
Toon meer reacties (1)