levend begraven mierenhoop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2021 door Patrick Goede

Ex-moslim die Jezus aannam in de val gelokt door familieleden en levend begraven

Een heftig bericht uit Uganda over de 32-jarige Saban Sajabi, die in 2015 als leraar van de islam tot bekering kwam onder invloed van zijn christelijke oom. Hij vluchtte vervolgens bij zijn vrouw en kind vandaan nadat hij door meerdere familieleden werd bedreigd. Ze namen recentelijk weer contact met hem op en zeiden dat zijn oom 'ernstig ziek' was geworden. Vervolgens werd Sajabi levend begraven door huurmoordenaars die de familie had ingehuurd, dat meldt Morning Star News.

Sajabi die door een neef in de val werd gelokt met het bericht over zijn oom ging met zijn nieuwe vrouw, Birungi, richting het huis van zijn oom. Zij vertelt: "We lieten direct onze twee kinderen van 6 en 2 jaar achter bij onze huismeid en gingen op pad." Het echtpaar wordt na contact met de neef opgewacht door motorrijders, de motor met Saban Sajabi erop heeft zogenaamd geen benzine meer. Vervolgens arriveren er twee andere motors met daarop zes mannen.

Birungi vertelt: "Ze begonnen op mijn man in te slaan en droegen hem vervolgens naar een mierenhoop. Die begonnen ze uit te graven en ze duwden zijn hoofd naar binnen. Daar blies hij zijn laatste adem uit." Zijn vrouw wordt ondertussen vastgehouden en bedreigt met de dood als ze gaat schreeuwen. Later snijden ze het hoofd van Saban Sajabi af.

Birungi wordt uiteindelijk losgelaten en rent naar het dichtsbijzijnde huis. Daar wordt ze na enige aarzeling geholpen en wordt er alarm geslagen. Ze wordt vervolgens 18 dagen in het ziekenhuis opgenomen voor de behandeling van depressie en trauma. Ze is nog steeds bang voor een aanval. "Mijn kinderen vragen steeds waar papa is", aldus Birungi. Ze vraagt om gebed voor haar en haar twee kinderen. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Arme man. Hier en elders zijn er dan linkse christenen die de islam(fascisme) verwelkomen. Ergerlijk.