Paige Hilken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2021 door Patrick Goede

Vrouw van pastor met vijf kinderen die zelfmoord pleegde legt mentale crisis onder moeders bloot

Begin deze maand overleed de 28-jarige Paige Hilken, ze nam haar eigen leven in een instelling in Arizona voor mensen met mentale problemen. Ze was de vrouw van Christopher Hilken die pastor is in megakerk North Coast Church. Hij had haar juist een paar dagen daarvoor naar de instelling gebracht vanwege haar mentale problemen die na de geboorte van haar vijfde kind waren ontstaan, dat meldt de Christian Post.

De omstandigheden waaronder Paige Hilken overleed zijn niet bekend gemaakt. Haar begrafenis werd geleid door senior pastor Chris Brown die iedereen beloofde "dat er geen Bijbelvers te vinden was" die op die droevige dag het leed kon verzachten. Er werden geen foto's of video's van Paige getoond omdat dit voor de familie te heftig was. "Bijna elke vraag die je hebt zal niet beantwoord worden tijdens deze dienst, en waarschijnlijk ook niet in dit leven", zei Brown, die eerlijk wilde zijn over het verdriet. 

Tijdens haar laatste zwangerschap kreeg Hilken corona. Twee weken na de verkoudheidsklachten kreeg ze last van 'hersenmist', waarbij je vergeetachtig en gedesorriënteerd raakt. "Het was alsof ik in een droom leefde", vertelde Hilken daarover. De laatste tekst die ze aan haar man appte voordat ze haar telefoon moest inleveren van de mentale zorginstelling was: "Hey schatje, ik lever nu mijn telefoon in. Je bent de beste man en vader geweest die ik mij kon wensen en ik hou van jou."

In het bericht dat de Christian Post aan de nasleep van de dood van Paige Hilken wijdt worden mentale problemen onder moeders verder uitgelicht. Zo is het percentage moeders die kampen met een post-natale depressie en last hebben van zelfmoordgedachtes tussen 2006 en 2017 meer dan verdubbelt. Middels een fundraise is inmiddels 500.000$ opgehaald voor pastor Christopher en zijn gezin. 

Heb je last van mentale problemen en ben je op zoek naar hulp? Kijk op www.113.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen