christenen india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 augustus 2021 door Redactie

Indiase christen (16) bekogeld met zuur

De 16-jarige Nitish Kumar is voor 60 procent bedekt met brandwonden, nadat hij onderweg naar de markt werd bekogeld met zuur. Schreeuwend en huilend werd hij door omstanders naar zijn huis gebracht. "Het was een vreselijk schouwspel", aldus zijn zusje Raja Davabi in gesprek met International Christian Concern (ICC).

Raja voelde zich machteloos bij het zien van haar broer. "Hij had verschrikkelijk veel pijn. Het enige wat ik kon doen was hem troosten door hem in mijn armen te nemen", aldus het zusje van het slachtoffer. De verwonde jongen werd naar de dichtstbijzijnde ziekenpost gebracht, waar hij werd geholpen voor zij hem doorstuurden naar een specialist in brandwonden.

Het is onduidelijk waarom de jonge christen uit India werd aangevallen. Lokale christenen vermoeden dat de aanval gepland was door anti-christelijke activisten uit het dorp in het noorden van India. Een lokale voorganger reageert op de verschrikkelijke gebeurtenis: "Het is wreed wat deze mensen Nitish Kumar hebben aangedaan. Er gaat een golf van schrik door de lokale gemeenschap. Het lijkt alsof het anti-christelijke segment en de aanvallen tegen christenen in het noorden van India toenemen."

India staat op plek 10 op de ranglijst christenvervolging van christelijke hulporganisatie voor vervolgde christenen Open Doors. Indiase christenen hebben te maken met vijandigheid van nationalisten die strijden voor een hindoestaans India. Daarnaast geloven dorpsbewoners vaak dat christenen ongeluk uitroepen over hun woonplaats en worden ze om deze reden vervolgd en in sommige gevallen zelfs vermoord. Het land kent strenge wetten tegen 'gedwongen bekering', waar christenen regelmatig van worden beschuldigd. Wegens corruptie en een anti-christelijk segment bij de politie, kunnen Indiase christenen vaak slecht voor zich opkomen en lijkt het alsof ze via deze weg weinig kunnen beginnen tegen het onrecht.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Ergerlijk. Arme jongen. En hij niet alleen. Er is een toename van geweld tegen christenen of zij die zich hebben bekeerd hebben tot het christendom. De vaak onwetendheid van die hindoe-fundamentalisten die worden gesterkt door de president van India. Die zelf hindoe extremist is. Ze vinden dat India een land moet worden alleen voor hindoes. De internationale christelijke gemeenschap dient daar krachtig tegen christenvervolging te ageren. Niet alleen bij Indiaanse overheid maar ook bij de VN, EU enz. Sterkte jongen.