Samuel Boujadi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 augustus 2021 door Redactie

Vergeefse laatste zoektocht naar vermiste evangelist: "Vertrouwen op Gods goedheid als houvast"

De laatste zoektocht naar de vermiste evangelist Samuël Boujadi heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dat betekent dat zijn lichaam na twee maanden nog steeds niet gevonden is. Daarmee komt de zoektocht ten einde, zo maken zijn vrienden bekend op Facebook.

”Twee maanden hebben we alles op alles gezet om het lichaam van onze goede vriend, broer, zoon en kleinzoon Samuël Boujadi boven water te krijgen”, maken zijn vrienden bekend. ”Daarin kregen we hulp van geweldige vrijwilligers evenals steun door middel van gebeden en donaties van talloze betrokkenen. Wij hebben alles gegeven, maar tot onze spijt moeten wij mededelen dat de laatste zoekactie is afgelopen en Samuëls lichaam niet gevonden is.”

Bij de laatste zoektocht werd er samengewerkt met een een team van Signi Zoekhonden. Bij deze ultieme poging om het lichaam van Samuël te vinden werd er een flink gebied uitgekamd waar eerder nog niet intensief was gezocht. Ook dat bleef echter zonder resultaat: ”De drie zoekhonden hebben onafhankelijk meermaals bevestigd dat er een heel duidelijke spoort is van een overleden persoon, maar het achterhalen van de exacte locatie is helaas niet gelukt.”

”We zijn dankbaar voor jullie steun en betrokkenheid en vertrouwen op Gods goedheid als houvast in deze moeilijke tijd”, besluit het bericht.

De 22-jarige Samuël Boujadi was met een vriend op vakantie bij het meer van Bracciano in Italië. Hij besloot een zwemtocht in het meer te gaan maken en kwam daarbij in de problemen en raakte vermist. Die vriend met wie hij op vakantie was besloot direct alarm te slaan. Daarop werd een grootse zoekactie op touw gezet waarbij onder meer een helikopter betrokken was.

In de weken daarna trokken er tal van vrienden en familieleden van de evangelist naar de plek des onheils om te helpen zoeken. De samenwerking met de Italiaanse autoriteiten verliep echter allesbehalve soepel. Daarom stuurden de vrienden van Samuël eerder een brandbrief over naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze stelden dat de Italiaanse autoriteiten in de zoektocht flink hebben verzaakt en hulp weigerden. Ze vroegen bij de laatste zoektocht om hulp van defensie en politie in Nederland. Er werden zelfs Kamervragen over de zaak gesteld. Die kwamen echter te laat voor hulp tijdens de laatste zoektocht van afgelopen week. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

r
moet wel heel raar en naar zijn om er een punt achter te zetten