coronavaccin Amerika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 augustus 2021 door Redactie

Amerikaanse christen ontslagen om pro-vaccinatiestandpunt

Wat als je wordt ontslagen voor je het promoten van het coronavaccin? Schrijver en onderdirecteur van de Amerikaanse, christelijke communicatie- en schrijversvereniging National Religious Broadcasters Dan Darling ondervond dit aan den lijven. Hij werd ontslagen wegens het verkondigen van zijn pro-vaccinatiestandpunt, meldt de Christian Post.

Darling werd ontslagen nadat hij een artikel schreef met de titel: 'Waarom christenen het coronavaccin zouden moeten nemen.' Het artikel ging in tegen het neutrale standpunt tegenover vaccinatie van de schrijversvereniging. Daarnaast sprak hij zich uit over het vaccin in een radioshow. "We moeten onze naasten liefhebben, wat we doen wanneer we een vaccin nemen dat niet alleen onszelf maar ook de mensen om ons heen beschermt. We hebben ons eigen aandeel in het voorkomen van de verspreiding van dit virus", aldus Darling in gesprek met Joe Scarborough.

In een artikel schreef Darling het volgende: "Ik geloof in dat het goed is het vaccin te nemen, omdat ik niet wil dat mensen sterven door COVID. In mijn omgeving zijn te veel mensen overleden aan het virus. Er zijn niet veel dingen in de wereld waar we op kunnen vertrouwen, maar ik geloof stellig dat het coronavaccin een van de dingen is waar we wél op kunnen bouwen. Als een christen en Amerikaan, ben ik trots om het vaccin te nemen."

De uitgesproken mening van Darling viel niet in goede aarde bij National Religious Broadcasters. De christelijke vereniging staat voor een neutraal standpunt tegenover het vaccin en wil het coronavaccin niet af- of aanraden. Ze nemen afstand van Darlings uitspraak en zetten hier kracht bij door Darling te ontheffen van zijn functie als onderdirecteur. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hoewel ik de argumentatie van Darling nietszeggend vind, is het wel ongewenst om hem op grond hiervan te ontslaan. Dit is ontslag op grond van een even discutabele grond als waarop Darling zijn pro vaccinatie onderbouwd.

Beiden niet valide.
K
Hoewel ik vind dat Darling is zijn argumentatie wel gelijk heeft, vind ik ook dat hij wel terecht is ontslagen. Als je als organisatie een polemische discussies wilt vermijden rondom dit onderwerp, moet je je als medewerker en helemaal als leidinggevende je conformeren aan het standpunt van de organisatie waar je voor werkt.