Johan van der Ham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 augustus 2021 door Stichting Stéphanos

Stéphanos-directeur fietst van noord- naar zuid-Malawi

Stéphanos-directeur Johan van der Ham fietst van noord- naar zuid-Malawi. In alle vroegte vertrok hij op woensdag 25 augustus vanuit het uiterste noorden (Chipata), op D.V. 2 september zal hij aankomen in het uiterste zuiden (Nsanje).

Van der Ham fietst deze tocht onder de noemer 'miles for smiles' en is bedoeld om een lach op het gezicht te krijgen van de inwoners van Malawi. Stéphanos mag al meer dan 30 jaar werkzaam zijn in Malawi onder de kwetsbare (wees)kinderen. Hiermee hoopt hij extra bekendheid voor Stéphanos te creëren en wat fondsen in Malawi te werven. Nadruk ligt vooral op extra bekendheid in andere delen van het land waar Stéphanos niet werkzaam is.

De landelijke media is er bij betrokken, alsook hoogwaardigheidsbekleders. Leuk detail: de minister van Jeugd & Sport heeft toestemming gegeven voor dit sportieve event, zodat Johan de M1, de centrale (snel)weg, mag gebruiken en ongehinderd de vele tientallen politieroadblocks kan passeren. Ze zijn blij met dit event omdat hiermee ook het fietstoerisme wat onder de aandacht wordt gebracht. De route is totaal tussen de 1100 en 1200 km. lang. Een flinke uitdaging! We wensen Johan een veilige reis en behouden aankomst toe.

Op de hoogte blijven van de vorderingen van Johan van der Ham? Kijk op de Facebookpagina van Stichting Stéphanos.

Beeld: Stichting Stéphanos

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen