priesters en nonnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 augustus 2021 door Patrick Goede

14 gehandicapte kinderen uit Afghanistan ontsnapt met hulp van priester en nonnen

Een priester en een groep nonnen heeft afgelopen week Afghanistan weten te ontvluchten, ze namen daarbij 14 gehandicapte kinderen mee. "We danken de Heer voor het succes van deze hele operatie", zei pater Giovanni Scalese (66) op Facebook, kort nadat hij geland was in Rome. 

"Ik dank een ieder die de afgelopen dagen hartstochtelijk voor ons gebeden hebben, gebeden die overduidelijk zijn verhoord. Blijf bidden voor Afghanistan en de mensen die daar verblijven", vervolgt de priester zijn dankbede in het bericht. 

Naast de priester kwam dus een aantal nonnen die zorg hadden voor 14 gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot 20. Sommigen van hen hebben een rolstoel wat voor een uitdaging zorgde op het vliegveld. "Ik was niet zonder hen vertrokken, we konden ze niet achterlaten", zegt de priester over de kinderen.

Ook zuster Shahnaz Bhatti is afgelopen week gevlucht. Zij zorgde voor 50 gehandicapte kinderen met allerlei verschillende beperkingen in Afghanistan. Helaas verblijven zij nog in Afghanistan. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ben dankbaar voor kleine lichtpuntjes als deze in een met de dag duister wordende wereld!