Kabul airport Afghanistan evacuatie christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 augustus 2021 door Redactie

Goed nieuws: evacuatie 5.100 christenen en kwetsbaren uit Kabul succesvol verlopen

Na weken vast te hebben gezeten in Kabul op het vliegveld, is de evacuatie van christenen en andere mensen die de Taliban willen ontvluchten begonnen. Met de hulp van sponsoren zijn 5.100 christenen en andere kwetsbaren geëvacueerd uit Afghanistan, meldt Christian Today. De christenen uit Afghanistan bevinden zich nu op een geheime locatie in een onbekend land, in afwachting van asiel.

De christenen zijn geëvacueerd met de hulp van Nazarene Fund, een Amerikaanse christelijke belangenbehartiger. Niet alleen christenen, maar ook andere groepen met risico op vervolging zoals westerlingen zijn het land ontvlucht via vliegtuigen. De evacuatie werd versneld na een aanslag van de Taliban op het vliegveld in Kabul, waarbij minstens 170 mensen om het leven kwamen.

Tim Ballard, CEO van Nazarene Fund, maakt zich zorgen om de mensen die ze nog niet hebben kunnen evacueren. "Er zijn nog steeds christenen daar", geeft Ballard aan. "Stel je voor dat je een 19-jarig meisje bent in Afghanistan. Dan ken je alleen maar de vrijheid die door Amerika tot stand is gebracht in het land. We hebben als land vrijheid beloofd, maar hebben Afghanistan nu verlaten." Ballard hoopt dat er een uitkomst zal zijn voor de christenen in het land, maar ziet de situatie somber in. De organisatie blijft zich inzetten om zo veel mogelijk christenen in Afghanistan te helpen en te evacueren. "We zullen de mensen die daar nog zijn niet vergeten. Onze missie wordt steeds moeilijker en gevaarlijker", aldus de bekende Amerikaanse radiopresentator Glenn Beck.

De grote stroom vluchtelingen wordt opgevangen op een geheime locatie in een onbekend land. "We werken aan het aanvragen van asiel voor de 5.100 vluchtelingen. De vraag is: Wie zal hen opvangen? Helaas, maar zeker niet Amerika", aldus Beck. Beck heeft een duidelijke, uitgesproken mening over de situatie in het Midden-Oosten. Hij windt geen doekjes om zijn steun voor de Irak-oorlog die door Bush werd uitgeroepen na 9/11. In deze periode viel Amerika ook Afghanistan binnen, waar ze nu, 20 jaar na de terreuraanslag op de Twin Towers in New York, het land verlaten. "Moge God de vluchtelingen zegenen met een nieuw thuis en hun land van herkomst herstellen en genezen. Deze vluchtelingen zijn goede en gelovige dienaren van God. Ik voel me bijna onwaardig mijzelf een christen te noemen, wanneer ik hun verhalen hoor", zegt Beck.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Goed om te lezen; een lichtpunt in deze duistere wereld!