Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 augustus 2021 door Redactie

President Biden zweert wraak voor aanslagen Afghanistan en citeert uit de Bijbel

Bij een tweetal islamitische terreuraanslagen in Afghanistan zijn tientallen doden gevallen. Het gaat om Amerikaanse militairen en Afghaanse burgers. De terroristen richtten zich met hun aanslagen op mensen die het land proberen te ontvluchten nu de Taliban de macht hebben overgenomen. Ook Amerikaanse militairen die helpen bij het evacueren zijn doelwit. President Biden citeerde in een reactie onder meer uit de Bijbel.

In totaal zijn er dertien Amerikaanse militairen en minstens 60 Afghaanse burgers om het leven gekomen bij de aanslagen. De eerste aanslag vond plaats bij een ingang van de internationale luchthaven Hamid Karzai. Vanaf dat vliegveld worden veel mensen geëvacueerd. Daarna vond er nog een aanslag plaats vlakbij het Baron Hotel waar Britse troepen Afghanen opvangen voordat ze aan boord gaan van diverse vluchten. Vanuit die locatie werden vorige week nog ruim 150 Amerikaanse burgers gered nadat ze niet door de controleposten van de Taliban kwamen.

Het duurde relatief lang voordat er een reactie vanuit het Witte Huis kwam na de aanslagen. Maar de reactie die er uiteindelijk kwam loog er niet om. President Joe Biden richtte zich rechtstreeks tot de islamitische extremisten die achter de aanslagen zitten. Tot dusver wordt aangenomen dat het om de terreurgroep ISIS-K gaat. ”We zullen op jullie jagen en jullie laten boeten”, klonk het strijdvaardig. ”We zullen niet vergeven en niet vergeten.”

Vervolgens liet Biden weten dat missie van het evacueren van mensen gewoon door zal gaan: ”Onze commandanten hebben duidelijk gemaakt dat we deze missie kunnen en moeten voltooien en dat zullen we ook doen. We laten ons niet afschrikken door terroristen. We laten ze onze missie niet stoppen en gaan door met evacueren.”

De president nam de tijd om de Amerikaanse strijdkrachten te prijzen. Hij hield een moment stilte voor de slachtoffers van de aanslagen en roemde de opoffering van de Amerikaanse militairen. Hij haalde daarbij woorden van Jesaja aan die op de roeping van God reageerde met de woorden: ”Hier ben ik Heer. Zend mij.” Dat is volgens Biden ook de houding van militairen die alles riskeren voor het land en de mensen van wie ze houden.

Ook stelde hij in zijn toespraak dat de Taliban volgens hem niets met de aanslag te maken hebben. Eerder veroordeelden de Taliban de aanslag al en stelden ze er alles aan te zullen doen om de aanslagplegers te berechten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Verbijsterend hoe onbeschaamd Biden de tekst uit Jesaja misbruikt. Helaas is hij een van de velen die zo de Bijbel voor hun eigen al of niet religieus of politiek gekleurde kar spannen.
J
Uhm, de film “Fury” doet dit ook, wat evenveel succes, ben ik bang, maar goed, we geloven in het Woord, niet in de letter.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)