Gender
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 augustus 2021 door Redactie

Aangifte tegen SGP-burgemeester wegens 'genderdiscriminatie'

Er is aangifte gedaan tegen SGP-burgemeester Breunis van de Weerd. Een 46-jarige inwoner van de gemeente Nunspeet beschuldigt zijn burgemeester van ’genderdiscriminatie’. Hij/zij vindt het niet kunnen dat de gemeente in brieven en andere communicatie burgers altijd met ’mijnheer’ of ’mevrouw’ aanspreekt. Dat meldt De Stentor.

De inwoner die aangifte doet wenst anoniem te blijven vanwege transgeweld in het verleden. De bal ging rollen toen de persoon een afspraak in het gemeentehuis had en daar werd aangesproken als ’de heer’ en aangaf dit niet te kunnen waarderen. Toen zei de baliemedewerker: ”O, mevrouw dan”. De persoon wil echter gewoon bij zijn/haar naam aangesproken worden omdat hij/zij zich niet als man of vrouw identificeert. Er volgde een brief richting de gemeente, maar dat had geen resultaat. Hij/zij staat namelijk bij de gemeente geregistreerd als man. Daarop besloot de persoon om aangifte te doen van discriminatie.

”Ik kreeg een brief terug dat het systeem het niet toelaat”, reageert de persoon tegenover De Stentor. ”En de burgemeester stelde dat mensen zich zelf moeten melden als ze niet gegenderd aangesproken willen worden. De persoon besloot daarop aangifte te doen van discriminatie omdat hij/zij het racistisch vindt dat mensen in de Basisregistratie Personen worden geregistreerd als man of vrouw. De persoon is van plan om desnoods door te procederen tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Hij/zij stelt dat er veel (psychisch) geweld gepaard gaat met misgendering en dat de burgemeester het niet zomaar van zich af kan schuiven.

Lees meer in De Stentor.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dit artikel laat zien hoe ziek sommige mensen zijn door Gods scheppingsorde te willen ontkennen. God schiep mannen en vrouwen (Gen. 1:27, 5:2; Matt. 19:4; Mark. 10:6). Dat mensen met bepaalde problemen hulp nodig hebben, moet uiteraard onze liefdevolle aandacht hebben, maar het probleem van iemand mag toch niet leiden tot het doen van aangifte van ‘genderdiscriminatie’. Dat is de omgekeerde wereld! (Jes. 5:20). Bovendien wordt de 46-jarige er niet mee geholpen.
Hoe ziek wordt het hier allemaal in Nederland !! De regering gaat alles maar goed keuren, abortus - Voltooid leven - genderdiscriminatie ......... wij zijn heel ver afgegleden waar Nederland toen der tijd een christelijk land was en koningshuis had. Het is inderdaad zo dat God eerst de man schiep en daarna de vrouw. Meer als dit is er niet wat ze ook allemaal verzinnen en er door drukken. In en in Triest.
J
Vroeger sloten ze zo iemand gewoon op.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (14)