Ds. P. Molenaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 augustus 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. P. Molenaar: "We moeten eerbiedig letten op de eindtijdtekenen"

"In Mattheüs staat dat er oorlogen, aardbevingen, epidemieën etc. zullen zijn, maar nog is het einde niet. Dit is maar “een beginsel der weeën.” Maar dan kunnen we toch alsnog uittellen hoelang het nog ongeveer gaat duren voordat Christus terugkomt? Eerlijk gezegd stelt het me wel gerust als de wederkomst van Christus nog even uitblijft. Hoe erg is dat?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Om te beginnen, we kunnen nooit uittellen, wanneer de Heere terugkomt, want de dag des Heeren zal komen als een dief in de nacht (1 Thessalonicenzen 5; 1 Petrus 3, etc.). Dus zeer onverwacht", maakt ds. P. Molenaar duidelijk in zijn antwoord. "We moeten wel eerbiedig letten op de tekenen der tijden, zoals ons duidelijk door Jezus is gezegd. Wel heeft de Heere gezegd dat we moeten biddend waken. Dat staat allemaal in Mattheüs 24 en 25.

We lezen zelfs dat de dagen verkort zullen worden om de uitverkorenen, vanwege de zware tijden die komen (Mattheüs 24: 21-22). Heel duidelijk lezen we aan het begin van Mattheüs 24: “Maar nog is het einde niet.” Er worden vele tekenen genoemd: geruchten van oorlogen, verdrukkingen, ziekten, aardbevingen, vervolgingen, benauwdheid of zwaard. Wel wordt in die hoofdstukken duidelijk dat de rampen elkaar in tempo steeds sneller zullen opvolgen. Het lijkt toe te gaan naar een climax van rampen.

Toen Jezus sprak over de wederkomst, sprak hij ook tegelijk over de verwoesting van Jeruzalem in Mattheüs 23. Al die tekenen, al is de verwoesting van Jeruzalem al bijna 2000 jaar geleden, zijn wel duidelijk een teken van het laatste der dagen. Na Pinksteren zijn we de laatste periode van de geschiedenis immers ingegaan. Dit is echt de eindtijd, het laatste der dage. Eén dag is toch bij de Heere als duizend jaar en duizend jaar als één dag? Zie ook 2 Petrus 3! Want alleen de wederkomst zal nog volgen als heilsfeit. Hoe lang dit duurt, weet niemand. Maar dat de Heere weerkomt, is zeker.

Je schrijft dat het je gerust stelt dat de wederkomst nog uitblijft. Dat is eigenlijk een slecht teken. Zou dat niet komen dat we allen zo aardsgezind zijn? Sterven en afscheid nemen van het aardse leven ligt ons niet. Bid maar veel of de Heere door Zijn Heilige Geest verlangen geeft naar Christus. Bovendien denk ik aan onze Nederlandse Geloofsbelijdenis artikel 37, waarin staat dat we naar die dag uitzien met een groot verlangen. Dat is toch ook een toetssteen van ons geloof!", maakt de hervormde emerituspredikant uit Lunteren duidelijk.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Het is te betreuren dat veel christenen van mening zijn dat Jezus wederkomt op Gods tijd. Dit heeft te maken met het gebrek aan kennis als het over de laatste dagen gaat. Als je het niet duidelijk is wat de opname van Zijn gemeente en Zijn wederkomst dan verlies je de hoopvolle verwachting dat Jezus ons tot zich neemt. Het is als bruid en bruidegom die hevig naar elkaar verlangen en de vraag is heb je dat verlangen Hij heeft immers gezegd dat Hij ons verlost van de toekomende toorn van die hevige verdrukking dat wij een met Hem zijn.
P
Want nog een korte, korte tijd, en Hij, die komt, zal er zijn en niet op Zich laten wachten - Hebr 10:37
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)