Fulani herder Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 augustus 2021 door Redactie

Leger Nigeria kijkt weg bij islamitisch terreur; 70 christenen afgeslacht

In de eerste drie weken van augustus hebben leden van de islamitische Fulani-stam in het Noord-Oosten van Nigeria 70 christenen vermoord. De aanvallen vonden plaats in Plateau state. Het Nigeraanse leger keek toe en hiel zelfs bij het vernielen van het landgoed in de regio, zo meldt Morning Star News

Voorganger Ronku Akat reageert op het trieste nieuws. "Fulani herdersmannen vielen gemeenschappen aan, terwijl soldaten van het leger in de buurt waren", aldus Aka. "De vernielingen en terreur werd niet gestopt." Naar verluid werden de Fulani zelfs geholpen door het leger. Toen Aka vroeg aan de soldaten waarom ze niet te hulp schoten bij de melding van het geweld door de moslims, gaven zij aan niets van de terreur af te weten. Volgens de voorganger is dit niet het geval en was er wel degelijk om hulp gevraagd.

Bij de aanvallen op de lokale christelijke gemeenschap in Plateau, kwamen minstens 70 christenen om het leven in de eerste drie weken van augustus. Naar schatting zijn er in de afgelopen maand meer dan 1.000 boerderijen vernield door Fulani-herdersmannen en 30.000 mensen zijn ontheemd, meldt Morning Star News. De stam met radicale moslims trekt door Nigeria en treft met name christenen in het noorden van het Afrikaanse land.

Nigeria staat op plaats 9 op de Ranglijst Christenvervolging, door de activiteit van verschillende moslimterroristen in het land zoals Boko Haram en de Fulani.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Merkwaardig dat ik hierover weinig terug hoor in de media en in de politiek. Of heb ik last van een verkeerde herinnering?

W
Nee dat klopt. Heel enkel vind je een kleine melding ergens in een kolommetje en dan was er weer geweld gebruikt door de beide partijen o.i.d.

Terwijl gewapende Fulani ongewapende christenen, mannen vrouwen bejaarden en kinderen afslacht en hun bezittingen berooft en vernielt. Gek hè?