Lineke Blijdorp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 augustus 2021 door Jeffrey Schipper

Betaaldienst vindt opvattingen Jaap Dieleman ongepast: terecht? - CIP Podcast

Banken en betaaldiensten hebben besloten om organisaties die zij zien als verspreiders van nepnieuws omtrent corona en vaccinaties te blokkeren. Mollie stelde dat de berichten die door evangelist Jaap Dieleman worden verspreid niet bij hun bedrijfsvoering past. Ze doelden daarmee specifiek op anti-vaxx berichten. Heeft de betaaldienst een punt? Lineke Blijdorp geeft antwoord in de CIP Podcast.

Volgens NRC werd Dieleman in de ban gedaan door betaaldienst Mollie die zijn donaties verwerkte. Blijdorp: "In een toelichting liet Jaap Dieleman weten dat hij niet daadwerkelijk in de ban is gedaan, maar dat hij een aankondiging voor de ban had gekregen en toen zelf actie had ondernomen." De asieladvocaat is niet verrast door de actie van de banken en betaaldiensten. "Het komt vaker voor dat ze met bepaalde personen of instanties niet geassocieerd willen worden. Niet omdat ze een principieel standpunt hebben, maar omdat het hen gewoon geld kost."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een betaaldienst verzorgt betaaldiensten, dat is iets anders dan een inhoudelijk standpunt innemen of een oordeel vellen.
J
Iedereen en elk bedrijf mag een bepaald standpunt innemen. Als mijn bank zou besluiten zijn diensten aan te bieden aan een organisatie die onderwijs aan vrouwen wil verbieden, dan zal ik een andere bank kiezen.
Laat het volgende Jaap-item niet zijn dat de organisatie niet uit de kosten komt. Ik voel de bui al hangen.....
Toon meer reacties (1)