Trinity
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 augustus 2021 door Hour of Power

De mannen van Trinity gaan weer touren: "Meer studiotijd gehad dan ooit"

De band Trinity was afgelopen zondag te gast bij Hour of Power en vertelde daar meer over hun nieuwe tour die eindelijk van start kan gaan deze herfst. “Het was echt een heel gekke anderhalf jaar. We hadden meer studiotijd dan ooit”, doelt de zanger op de lege touragenda vanwege de pandemie maar ook op het uitbrengen van hun nieuwe familiealbum ‘Wereldwijs’.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

De band is gast aan huis bij Hour of Power en presentator Jan van den Bosch vertelt dat de band bijna twintig jaar geleden voor het eerst zijn huis binnenstapte voor een vrolijke noot in het programma. Wat is nu precies de kracht van Trinity en waarom zijn hun optredens en liedjes zo aanstekelijk? “Eén van de dingen die altijd wel komt kijken bij wat we doen is een stukje inter-generaliteit. Een moeilijk woord maar ik bedoel daarmee te zeggen dat mensen van alle leeftijden en achtergronden het gevoel hebben dat ze erbij mogen horen. Dat ze door onze muziek omarmd worden, dat is wat familie is, iets waar je altijd toe behoort. Die gekke malle oom of ‘tante Cor met de snor’ neem je voor lief zeg maar”, vertelt Elbert Smelt.

Paplepel
De mannen halen hun inspiratie bij mensen als Elly en Rikkert vandaan, met wie ze ook wat nummers samen gezongen hebben op het nieuwe album. De basis voor hun muzikaliteit werd al op jonge leeftijd gelegd als kinderen van een zendelingen echtpaar in Peru. “Ja dat is echt wel met de paplepel naar binnen gegaan”, zegt Elbert. “Onze ouders hadden een slimme deal bedacht. Een aantal inheemse jongeren die geen studie konden betalen gaven ons muziekles in ruil voor een studiebeurs.”

"Het is een mooi liedje geworden maar blijkbaar veel actueler en autobiografischer dan wij durfden te geloven"

Michaël Stoop
De vrolijkheid en het enthousiasme straalt er aan alle kanten vanaf bij de mannen wanneer ze nog maar eens een nummer van hun nieuwe album ten gehore brengen. Maar het is niet louter rozengeur en maneschijn wat de band meemaakt. Zo stapte rapper Michaël Stoop onlangs uit het leven, die recentelijk nog samenwerkte met de band. Elbert: “We hebben een duet met hem in ons nieuwe album. We werden gebeld met het nieuws van zijn overlijden en toen waren we echt allemaal even van ons stuk. Ook omdat hij in het nummer ‘Liedje van verlangen’ in opdracht van ons best wel een depressieve bijdrage moest leveren. Dat ging hem heel makkelijk af, hij rapt: ‘Druk in mijn hoofd want de druk die was hoog. Zoveel vragen zonder antwoord en dagen zonder hoop maar ik zou willen dat ik het weer kon zingen, een liedje van verlangen dat mij uittilt boven alle dingen’. Het is een mooi liedje geworden maar blijkbaar veel actueler en autobiografischer dan wij durfden te geloven.”

Bassist Bert Bos verloor daarnaast zijn vader tijdens het maken van het laatste album: “Ik denk nog met grote regelmaat aan hem. Hij is nu in de hemel. Familie en vrienden zijn het belangrijkste in mijn leven. Ik geloof dat God in die relaties en in die liefde voor elkaar zit.”

Mooi
Aan het eind van het gesprek zingt de band het nummer ‘Mooi hier’, een vriendelijke en haast melancholische ode aan het provinciale leven. De tekst is een prachtige weergave van de eenvoudige en herkenbare sentimenten die bij de bandleden spelen: “Ik kom van het platteland, van de Veluwe en Twenterand. Waar de mensen je gezellig groeten, waar het leven wat langzamer mag. Kom je slootjespringen straks? Of op de dijk fietsen met windkracht 8? Hier valt minder te willen en moeten want er groeit meer dan genoeg op het land. Het is mooi, mooi hier.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen