GZB-predikantenochtend
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 augustus 2021 door GZB

GZB organiseert predikantenochtend over ‘Hoe houd je het vuur brandend in de gemeente?’

D. V. donderdag 9 september vindt in Amersfoort de jaarlijkse GZB-predikantenochtend plaats. Het begin van het nieuwe seizoen is een mooi moment om samen stil te staan bij de vraag: Hoe houden we het vuur brandend in de gemeente?

Veel predikanten vragen zich wellicht af: “Hoe wakker ik na de lange lockdown én de vakantie het vuur weer aan in de gemeente?” Dit is een vraag die wereldwijd predikanten bezighoudt. De GZB staat dan ook niet alleen stil bij de situatie in Nederland, maar deelt graag ook ervaringen vanuit de wereldkerk. Hoe stimuleert men in Indonesië de betrokkenheid van gemeenteleden én wat kunnen wij daar van leren?

Er zijn tijdens de predikantenochtend twee sprekers: ds. René van Loon (predikant van de Hervormde Wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam-Centrum) en ds. Lambang Mandi Tandi Pare (synodevoorzitter van de Protestantse Kerk in Luwu, Indonesië). Zij delen wat volgens hen op dit moment de grootste missionaire uitdagingen voor de christelijke gemeente zijn. Er is volop gelegenheid om met de inleiders en met elkaar in gesprek te gaan.

De predikantenochtend vindt plaats in de Bergkerk in Amersfoort en duurt van 09.30 tot 12.30 uur met aansluitend een lunch. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via www.gzb.nl/predikantenochtend. De GZB nodigt predikanten van harte uit voor deze inspirerende bijeenkomst en de onderlinge ontmoeting.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen