Proud Boys
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2021 door Redactie

Proud Boys-leider veroordeeld voor verbranden Black Lives Matter-bord van kerk

Een leider van de extreemrechtse groep Proud Boys is schuldig verklaard voor het verbranden van een Black Lives Matter-bord van Asbury United Methodist Church. Enrique Tarrio verbrandde het bord tijdens een pro-Trump demonstratie in Washington D.C. in december 2020. "Voor mij was het gelijk aan het verbranden van kruizen", reageert de voorganger van de kerk, Ianther M. Mills op Christian Headlines.

Tarrio claimde onschuldig te zijn tegenover de rechter, maar schreef op social media bij een foto met het verbrande bord: 'Ik ben trots dat ik het gedaan heb!' Daarnaast stelde Tarrio dat hij niet wist dat het verbrande bord bij een kerk hoorde. Ook dit argument ging volgens de rechter niet op, omdat het logo van de kerk duidelijk te zien is op de beelden. De Proud Boys-leider is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 dagen, gevolgd door een voorwaardelijke veroordeling van nog eens 90 dagen.

Proud Boys is een extreemrechtse groep uit de Verenigde Staten. Ze waren actief betrokken bij verschillende pro-Trump demonstraties na de Amerikaanse verkiezingen van maart 2020. De demonstratie waar Tarrio voor veroordeeld is, staat los van de aanval op het Capitool in Washington op 6 januari 2021. Tarrio was bij de aanval niet aanwezig, omdat hij een paar dagen daarvoor werd gearresteerd. Hij had grote magazijnen met kogels bij zich op het moment van de arrestatie. Vermoedelijk was hij van plan zich gewapend naar de demonstratie van 6 januari te begeven. Veel leden van de Proud Boys waren betrokken bij de eerste bestorming van het gebouw, vlak nadat ze biddend gespot waren in de buurt van het Capitool.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen