vluchtelingen Afghanistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2021 door Patrick Goede

Duizenden Afghaanse christenen gered dankzij Amerikaanse inzamelingsactie

Bijzonder nieuws uit Amerika. Het Nazarener fonds heeft met een inzamelingsactie in slechts drie dagen tijd 28,6 miljoen dollar opgehaald. Dankzij dat geld staan er nu 20 Boeing 757's klaar om duizenden Afghaanse christenen in veiligheid te brengen. Drie vliegtuigen met Afghaanse christenen zijn inmiddels al uit het land vertrokken, zo meldt CBN News  

Mede dankzij een oproep van televisie- en radiopresentator Glenn Beck werd het gigantische bedrag in korte tijd opgehaald. Hij meldt op Facebook dat er inmiddels 1200 christenen in veiligheid zijn gebracht. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Er is namelijk nog steeds veel chaos op het vliegveld van Kabul en Beck spreekt dan ook van één van de meest frusterende dagen die hij achter de rug heeft. Toch hebben ze nu genoeg man verzameld om de hele operatie in goede banen te leiden. 

Beck is bijzonder geraakt door de bereidheid van andere landen om de vluchtelingen te helpen. "Er is een heel bijzondere reactie gekomen van de internationale gemeenschap. Zelfs Zimbabwe, een land dat allerlei problemen kent, wil christenen opnemen. Er is veel geestelijke strijd gaande. Het is echt goed tegen kwaad", aldus de populaire presentator die daarnaast blijft oproepen tot aanhoudend gebed voor de situatie in Afghanistan. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hebben de Nederlandse kerken, al actie genomen? Hebben CDA, CU of SGP al kamer vragen gesteld??