Paus Franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2021 door Redactie

Paus schenkt geld aan landen in nood: Haïti ontvangt na aardbeving 200.000 euro

Het Vaticaan leeft niet alleen maar in woord en gebed mee met landen die door rampspoed worden getroffen. Dinsdag werd bekend dat Paus Franciscus een bedrag van maar liefst 200.000 euro heeft toegezegd voor noodhulp aan Haïti. Ook Bangladesh en Vietnam kunnen op financiële steun rekenen vanuit de katholieke kerk.

Haïti werd zaterdag 14 augustus getroffen door een zware aardbeving van 7,2 op de schaal van Richter. Er kwamen duizenden mensen om het leven. Zo stortte er een kerk in op het moment dat daar een doopdienst plaatsvond. Daarbij stierven 18 mensen. Naast de vele dodelijke slachtoffers zorgde de aardbeving voor een flinke ravage in het land. Vanuit alle hoeken is er inmiddels steun toegezegd en er zijn vanuit tal van landen hulpverleners naar Haïti vertrokken.

Paus Franciscus heeft een bedrag van 200.000 euro toegezegd om de bevolking te helpen, zo maakt het Vaticaan in een persbericht bekend. Daarbij wordt bovendien gezegd dat het om een ”eerste bijdrage” gaat. Het geld zal worden verdeeld onder de katholieke bisdommen in het land die dat op dit moment het hardste nodig hebben. De Vaticaanse ambassade in Haïti zal zorgen dat het geld op de juiste plaatsen terechtkomt. Ruim 80 procent van de 8,4 miljoen inwoners van het land is katholiek.

Ook aan andere landen heeft de paus geld beloofd. Zo zal er een bedrag van rond de 60.000 euro worden geschonken aan Bangladesh, dat eerder dit jaar werd getroffen door een cycloon. Bovendien is het land zwaar getroffen door het coronavirus. Dat laatste geldt ook voor Vietnam, dat daarom op een donatie van de paus kan rekenen van 100.000 euro.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Daar kunnen ze een deur mee intrappen…